Sari direct la conținut

Elena Lasconi denunță „o fraudă morală” după anunțul lui Nicolae Ciucă despre ruperea coaliției: „A ales să danseze cu diavolul”

HotNews.ro
Elena Lasconi denunță „o fraudă morală” după anunțul lui Nicolae Ciucă despre ruperea coaliției: „A ales să danseze cu diavolul”
Elena Lasconi Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, candidata USR la președinție, a reacționat luni seara târziu după ce liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că rupe coaliția de guvernare cu PSD, dar rămâne în executiv.

Președintele USR a îndemnat românii să nu se lase „păcăliți” de anunțul făcut de candidatul liberalilor în cursa pentru Cotroceni.

„Mesajul domnului Ciucă în care ne anunță că a rupt coaliția cu PSD reprezintă o nouă fraudă morală prin care încearcă să manipuleze și să păcălească românii. Ciucă doarme acum așa cum și-a așternut. Ciucă a ales acest parteneriat cu PSD și cu Ciolacu. Ciucă a ales să danseze cu diavolul. Făcând asta, s-a alăturat unei lungi liste de lideri roșii, antidemocrați, corupți și eșuați care au făcut rău României în ultimii 35 de ani”, a spus Lasconi.

Primarul municipiului Câmpulung Muscel a invocat numele a trei contracandidați la fotoliul de la Cotroceni, precizând că au luat lecții de la foști lideri social-democrați.

„Ciolacu, Geoană, Ciucă. Trei fețe ale aceluiași sistem corup construit de PSD. Au învățat de la cei mai buni. Au învățat de la Iliescu, de la Năstase, de la Dragnea. Nu vă lăsați păcăliți! Braț la braț, Ciucă și Ciolacu stau în spatele acestei decizii prin care se încearcă ducerea în turul 2 a celuilalt candidat al Moscovei, rămas, surprinzător, în cursă”, a mai afirmat Lasconi.

Șefa USR a mai spus că este „singurul candidat la președinție care poate pune capăt sistemului corupt construit și consolidat de actualii politicieni în ultimii 35 de ani”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat luni seară că rupe coaliția cu PSD, acuzând partidul condus de Marcel Ciolacu că are „în ADN-ul său abuzul de putere”.

El a spus că PNL va rămâne totuși în guvern, „pentru a împiedica abuzurile PSD”.

Decizia a fost anunțată pe Facebook și motivată prin hotărârea Curții Constituționale, care a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a comentat decizia anunțată de Nicolae Ciucă, însă a precizat că CCR trebuie reformată după ce aceasta a justificat că respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă pe motivul că reprezentata SOS România „îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului și la încălcarea ordinii constituționale”.

Singura reacție din PSD a venit luni seara târziu prin vocea purtătorului de cuvânt al formațiunii, senatorul Lucian Romaşcanu, care a ironizat anunţul făcut de șeful liberalilor, Nicolae Ciucă, spunând că președintele PNL a fost „într-un uşor delir verbal”.

„Astăzi (luni, n.r.) domnul general Ciucă a inaugurat o nouă tactică de front: a atacat prin retragere. Domnul general, într-un uşor delir verbal, a decis să se retragă de la guvernare rămânând la guvernare. Să se păzească ei pe ei, PNL pe PNL, să nu facă tâmpenii. Greu să fii ministru PNL cu un preşedinte al partidului aflat în opoziţie”, a arătat Lucian Romaşcanu, luni seară, într-o postare pe Facebook, potrivit News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro