Sari direct la conținut

Elena Lasconi nu mai speră într-o alianță cu PNL. Cere electoratului liberal să voteze „util” ca să nu ajungă doi pesediști în turul II

HotNews.ro
Elena Lasconi nu mai speră într-o alianță cu PNL. Cere electoratului liberal să voteze „util” ca să nu ajungă doi pesediști în turul II
Elena Lasconi Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul USR pentru funcţia de preşedinte al României, Elena Lasconi, a afirmat, marţi seară, într-o emisiune la B1 TV, că şi-ar fi dorit o alianţă preelectorală cu PNL, care să fie condus de Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor. Lasconi a mai spus că există riscul ca Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană să ajungă în turul al doilea şi a făcut apel la electoratul de dreapta să îşi folosească votul în mod util, transmite News.ro.

„Eu cred că sunt într-o oarecare disperare (membri PNL – n.r.), dar orele sunt târzii pentru a mai vorbi de negocieri. Speram la o alianţă preelectorală cu un PNL poate condus de domnul Ilie Bolojan şi speram să se întâmple lucruri şi să se îndepărteze de PSD – astea au fost declaraţiile pe care le-am făcut – şi mai ales să se îndepărteze de Klaus Iohannis. Cred că 9 dn 10 români nu-l mai agrează, ca să nu spun că nu-l mai suportă pe Klaus Iohannis”, a declarat Elena Lasconi.

Lasconi a susţine că liberalii încă ”răspund la ordinele lui Klaus Iohannis”.

„Cei care controlează şi care ţin cu dinţii de candidatura ostaşului (generalul Nicolae Ciucă, liderul PNL – n.r.) nu cred în lucrul acesta şi încă răspund la ordinele lui Iohannis, care a făcut foarte mult rău României pentru că, deşi a spus răspicat că niciodată nu se vor alia cu PSD, a oferit în dar PSD-ului mai mult decât au făcut-o preşedinţii din PSD. E foarte târziu…”, a spus Lasconi.

Apel direct către electoratul liberalilor

Candidatul USR la Preşedinţia României a îndemnat electoratul de dreapta să îşi folosească votul în mod util.

„Ce pot să vă spun e că în momentul de faţă vorbim de trei candidaţi: domnul Ciolacu, domnul Geoană şi eu. Există şi riscul ca în turul 2 să ajungă doi PSD-işti, anume domnul Ciolacu şi cu domnul Geoană. De aceea, aş face apel la electoratul liberal să folosească votul util, aşa cum a făcut-o şi la Bucureşti. A demonstrat electoratul de dreapta că poate face asta! Iar domnul Ciucă nu poate să garanteze faptul că liberalii vor ajunge la guvernare, că vom avea o guvernare de dreapta din 2025, dar eu pot să fac asta!”, a adăugat Lasconi.

Pe 25 august, Elena Lasconi spunea că l-ar numi pe Ilie Bolojan ca prim-ministru în eventualitatea în care ea ar deveni președintele României.

„Avem mai multe variante, și în USR există mulți oameni competenți, dar v-am spus, voi fi președintele care va lua decizii care să fie bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan”, a spus Lasconi, la Digi24.

„Și eu cred că în funcția de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experiență în administrație. Și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan”, a subliniat ea.

INTERVIURILE HotNews.ro