Sari direct la conținut

Elena Lasconi, proaspăt aleasă la șefia USR: „Eu n-am auzit niciodată să-l fi întrebat cineva pe Ciolacu despre treaba asta cu gay-ii”

HotNews.ro
Elena Lasconi, primarul Campulung Muscel, Foto: Agerpres
Elena Lasconi, primarul Campulung Muscel, Foto: Agerpres

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, proaspăt aleasă la conducerea USR, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări legate de poziționarea sa față de familia tradițională, că, deși consideră căsătoria ca fiind între un bărbat și o femeie, susține „cu toată ființa” sa parteneriatul civil. „Eu n-am auzit niciodată să-l fi întrebat cineva pe Ciolacu despre treaba asta cu gay-ii”, a afirmat Lasconi.

Întrebată cum se poziționează față de familia tradițională, Elena Lasconi a spus că are o „singură sensibilitate, cu căsătoria”.

„V-am spus, căsătoria o văd dintre un bărbat și o femeie și susțin parteneriatul civil cu toată ființa mea, fără nicio discuție. USR este un partid de dreapta, un partid pro-liberate, și eu cred că statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui și în viața nimănui. Statul ar trebui să se ocupe să facă astfel încât oamenii să trăiască mai bine aici și să nu își dorească să plece din țara asta”, a declarat Elena Lasconi în conferința de presă în care au fost anunțate rezultatele alegerilor din USR pentru funcția de președinte al partidului.

La intervenția unei jurnaliste, care a spus că „USR este cel mai progresist partid” și că „sunt oameni care își doresc să aibă acest drept”, Lasconi a spus că „PSD este singurul partid progresist”.

„O să vă contrazic: singurul partid progresist, cel care-și spune progresist, este PSD. Și eu nu am auzit vreodată să-l fi întrebat cineva pe Ciolacu despre treaba asta cu gay-ii. Ce părere are el, că ei se declară progresiți? La noi nu spune nicăieri că suntem progresiști”, a afirmat Lasconi.

Ea a insistat că USR est„ un partid de centru-dreapta, pro-libertate, care consideră că „statul nu trebuie să inervinăîn viața omului”.

Elena Lasconi s-a aflat în centrul unui scandal public după ce a declarat în noiembrie anul trecut că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradițională. Atunci, cea mai puternică reacție a venit din partea fiicei sale, care s-a declarat „absolut dezgustată” de decizia mamei sale, iar USR a decis retragerea lui Lasconi de pe lista de la europarlamentare.

După anunțul lui Cătălin Drulă de pe 10 iunie că se retrage de la șefia USR, în urma rezultatelor slabe înregistrate de partid la alegerile din 9 iunie, Lasconi a decis să se înscrie în cursa pentru șefia partidului.

INTERVIURILE HotNews.ro