Sari direct la conținut

Elena Lasconi, sceptică față de alianța USR cu PMP și FD: „Nu cred că acum este o soluție”

HotNews.ro
Elena Lasconi, sceptică față de alianța USR cu PMP și FD: „Nu cred că acum este o soluție”
Elena Lasconi Foto: Inquam Photos / George Călin

USR ar putea să renunțe la alianța cu PMP și Forța Dreptei în cazul în care Elena Lasconi va ajunge președintele Uniunii. Lasconi a afirmat, într-o intervenție la Digi24, că alianța nu este acum „o soluție” pentru USR, o decizie urmând să fie luată după discuții în cadrul conducerii și cu filialele.

„Nu cred că acum este o soluție, dar ce urmează să fie făcut va trebui analizat în discuții cu Biroul Național și filialele. Nu-i ok să faci alianțe pe genunchi și apoi să te aștepți la rezultate extraordinare”, a spus Elena Lasconi, referindu-se la constituirea Alianței Dreapta Unită. Totuși, Lasconi a spus că „în PMP și Forța Dreptei există oameni de calitate”.

În schimb, în cazul în care va câștiga președinția USR, Lasconi vrea să-i readucă în partid pe cei care au plecat în ultimii ani, precum și pe cei care până acum nu s-au implicat în politică.

Și în ce privește posibilitatea unei colaborări cu PNL, Elena Lasconi s-a arătat destul de rezervată, punând condiția unei „igienizări” la vârful partidului.

„PNL ne-a arătat că a greșit de două ori. E a doua oară când face alianță cu PSD. Eu pot să discut cu toată lumea, dar ar trebui să facă și ei să facă o igienizare la nivelul conducerii. Nu văd cum ar putea să facem o alianță care să-l susțină pe domnul Ciucă”, a declarat primarul din Câmpulung.

Ea a spus că nici măcar o susținerea a lui Nicoiale Ciucă în turul II al prezidențialelor nu poate fi luată acum în calcul. „Intrăm în construcția asta pentru a câștiga, nu pentru a ne lipi de cineva”, a mai spus Elena Lasconi. Întrebată dacă românii sunt pregătiți pentru o femeie președinte, ea a răspuns: „100%, da!”

Elena Lasconi, primarul reales al orașului Câmpulung, a anunțat, duminică, că își depune candidatura pentru funcția de președinte al USR. Într-o postare pe Facebook, Lasconi afirmă că nu poate rămâne cu mâinile în sân și „să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta”.

Într-un mesaj intern adresat membrilor de partid, Elena Lasconi a precizat că este dispusă să-și asume și o candidatură la alegerile prezidențiale din partea USR. „Ştiu că putem deveni o echipă şi astfel îmi asum şi candidatura la alegerile prezidenţiale (…) Nu sunt singură, aşa cum se spune. Am alături de mine mulţi colegi care au adus cinste partidului nostru prin munca şi rezultatele lor”, a scris Lasconi, potrivit News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro