Sari direct la conținut

Elon Musk a promis că va da în fiecare zi 1 milion de dolari unuia dintre cei care îi semnează petiția / Miliardarul a înmânat deja primul cec

HotNews.ro
Elon Musk a promis că va da în fiecare zi 1 milion de dolari unuia dintre cei care îi semnează petiția / Miliardarul a înmânat deja primul cec
Elon Musk la un eveniment din Pennsylvania în sprijinul candidatului Donald Trump. FOTO: RYAN COLLERD / AFP / Profimedia

Miliardarul Elon Musk a promis sâmbătă că va oferi 1 milion de dolari în fiecare zi până la alegerile din noiembrie unei persoane care va semna petiția sa online de susținere a Constituției SUA, transmite Reuters.

El nu a pierdut timpul, acordând un cec de 1 milion de dolari unui participant la evenimentul său din Pennsylvania, menit să-i mobilizeze pe susținătorii republicanului Donald Trump. Câștigătorul a fost un bărbat pe nume John Dreher, potrivit reprezentanților evenimentului.

„Apropo, John habar nu avea de asta. Așa că, oricum, cu plăcere”, a spus fondatorul Tesla în timp ce îi înmâna cecul lui Dreher.

Acest premiu reprezintă doar cel mai recent exemplu al modului în care Musk care își folosește enorma avere pentru a influența disputata cursă prezidențială dintre Trump și rivala sa democrată Kamala Harris.

Musk a înființat America PAC, o organizație de acțiune politică ce sprijină campania prezidențială a lui Trump. Grupul ajută la mobilizarea și înregistrarea alegătorilor în statele considerate decisive, dar există semne că are probleme în a-și atinge obiectivele.

Evenimentul de la Harrisburg este al treilea în tot atâtea zile din Pennsylvania, unde Musk a vorbit despre alegerile din noiembrie în termeni duri și i-a încurajat pe susținători să voteze devreme și să-i determine pe alții să facă același lucru.

El a declarat sâmbătă că, dacă Harris câștigă, vor fi „ultimele alegeri”, sugerând că Statele Unite nu vor mai exista.

El a mai spus că cele două tentative de asasinat împotriva lui Trump dovedesc că acesta deranjează și răstoarnă status quo-ul în moduri în care Harris nu o va face. El a afirmat că acesta este motivul pentru care nimeni nu încearcă să îl ucidă pe Harris. „Asasinarea unei marionete este inutilă”, a spus Musk, reiterând un argument pe care l-a postat și pe rețelele de socializare.

Ce scrie în petiția lui Elon Musk

În petiția pe care Musk le cere oamenilor să o semneze se spune: „Primul și al doilea amendament garantează libertatea de exprimare și dreptul de a purta arme. Prin semnătura de mai jos, îmi angajez sprijinul pentru Primul și Al Doilea Amendament”.

Participanții la evenimentul de sâmbătă au trebuit să semneze petiția, care permite America PAC să obțină datele de contact ale mai multor potențiali alegători, pe care îi poate convinge să meargă la urne pentru Trump.

Musk, cel mai bogat om din lume, a cotizat până în prezent cel puțin 75 de milioane de dolari la America PAC, conform declarațiilor federale, ceea ce face din această organizație o parte esențială a încercării lui Trump de a recâștiga Casa Albă.

Antreprenorul care se află în spatele constructorului auto Tesla și al companiei de rachete și sateliți SpaceX a sprijinit din ce în ce mai mult cauzele republicane și anul acesta a devenit un susținător declarat al lui Trump.

La rândul său, Trump a declarat că, dacă va fi ales, îl va numi pe Musk în fruntea unei comisii pentru eficiența guvernului.

INTERVIURILE HotNews.ro