Sari direct la conținut

Emanoil Savin a murit. Primarul ales al Bușteniului s-a prăbușit pe terenul de fotbal

HotNews.ro
Emanoil Savin, Foto: senat.ro
Emanoil Savin, Foto: senat.ro

Decesul lui Emanoil Savin, primar al Bușteniului între 2004 și 2016 și care a fost ales în iunie pentru un nou mandat, a fost anunțat de Virgiliu-Daniel Nanu, politician PSD ales pentru funcția de președinte al CJ Prahova. Potrivit GSP, care citează apropiați ai lui Savin, primarul s-a prăbușit pe terenul de fotbal după ce i s-a făcut rău și nu a răspuns manevrelor de resuscitare ale medicilor.

„Cu profundă durere, ne luăm rămas-bun de la domnul Emanoil Savin, un om de o valoare inestimabilă pentru comunitatea noastră. Domnul Savin nu a fost doar un primar ales, ci și un prieten drag, un lider dedicat și un model de urmat pentru toți cei care l-au cunoscut”, a transmis Virgiliu Nanu.

Potrivit GSP, Emanoil Savin se afla la un eveniment la hotelul pe care acesta îl deținea în Bușteni. I s-a făcut rău și s-a prăbușit pe teren. Medicii au încercat să-l resusciteze, dar politicianul nu a răspuns manevrelor și s-a constatat decesul.

Emanoil Savin avea 65 de ani și în 9 iunie a câștigat un nou mandat de primar al orașului Bușteni cu 37,82% din voturi. El a candidat din partea PSD, după ce în trecut a mai fost membru al PNL, PDL sau PUR.

„Din PNL automat ne-a făcut PDL. Din PDL ne-a făcut PNL, că ne și încurcăm. Din PC, din PUR s-a făcut PC, din PD s-a făcut PDL și din PDL s-a făcut PNL. Ăsta mai e traseism? S-au transformat partidele”, spunea Emanoil Savin în 2020, pentru Europa Liberă.

Pe lângă funcția de primar, Emanoil Savin a mai fost senator între 2016 și 2020, din partea PSD.

Cu puțin timp înainte de a deceda, Emanoil Savin a publicat un mesaj pe pagina de Facebook în care anunța că astăzi împlinește 40 de ani de căsătorie.

INTERVIURILE HotNews.ro