Sari direct la conținut

„Este o greșeală fatală”. Reacția Rusiei la declarația lui Zelenski din fața Consiliului de Securitate al ONU

HotNews.ro
Dmitri Peskov, alături de Vladimir Putin, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Dmitri Peskov, alături de Vladimir Putin, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Kremlinul a afirmat miercuri că a „forța” Rusia să facă pace în Ucraina, așa cum a cerut marți președintele ucrainean Volodimir Zelenski la ONU, ar fi o „eroare absolut fatală”, transmit France Presse și Reuters.

„O astfel de poziție este o greșeală fatală, o greșeală sistemică. Este o greșeală profundă care va avea consecințe inevitabile pentru regimul de la Kiev”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe de presă.

„Poziția care constă în a încerca să forțezi Rusia să facă pace este o eroare absolut fatală. Este imposibil să forțezi Rusia să facă pace“, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în cadrul unui briefing de presă.

„Rusia este un susținător al păcii, dar cu condiția ca bazele securității sale să fie asigurate”, a adăugat el.

Reacția Moscovei vine după ce, marți, Volodimir Zelenski a declarat la New York, în fața Consiliului de Securitate al ONU, că Rusia trebuie forțată să facă pace și a cerut Occidentului sprijin pentru planul de victorie pe care îl are pentru a pune capăt războiului. 

„Acest război nu poate fi oprit prin discuții. Este nevoie de acțiune”, a declarat el, mulțumind națiunilor care au oferit sprijin Ucrainei.

„Putin a încălcat atât de multe norme și reguli internaționale încât nu se va opri de unul singur, Rusia poate fi doar forțată să ajungă la pace, și exact de asta este nevoie, să forțăm Rusia să ajungă la pace, fiind singurul agresor din acest război, singura țară care încalcă Carta ONU”, a spus Zelenski.

INTERVIURILE HotNews.ro