Sari direct la conținut

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, despre alegerile prezidențiale: „O competiție de tip Insula iubirii”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, despre alegerile prezidențiale: „O competiție de tip Insula iubirii”
Nicu Ștefănuță. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță spune că lupta pentru Cotroceni este „o competiție de tip Insula Iubirii – adică doar showbiz”. El îi critică pe candidații pentru funcția de președinte că nu discută despre teme reale pentru români: „Efectiv pare că țara arde și prezidențialii se piaptănă”. 

Nicu Ștefănuță spune că cei care aspiră la funcția de președinte se luptă să fie plăcuți de oameni cu orice preț.

„Avem o competiție de tip Insula iubirii – adică doar showbiz. Candidații parcă se luptă să fie plăcuți(e) cu orice preț. Să bifeze târguri, iarmarocuri, sărbători. Toți se pozează cu popi, cu vârstnici, cu copii. Toți merg la podcasturi de zeci de mii de euro, la prime timeuri, fiecare are influencerul lui de Facebook care face mișto de un altul”, a scris Ștefănuță pe Facebook. 

El spune că „miștoul” în politică este „cel mai inutil lucru pentru societate”. 

„Eu cred că nu e o întâmplare că e atât de fărâmițat scorul candidaților. Conform Inscop, cei 5 cei mai avansați sunt aproape egali în preferințe. Egali de indiferenți”, conform europarlamentarului. 

Nicu Ștefănuță: Miza este parlamentul și nu președinția

Ștefănuță critică modul în care își fac campanie candidații la prezidențiale. 

„Nimeni nu vorbește de teme. Dincolo de niște năzdrăvănii scrise de consultanți, nimeni nu a întrebat poporul pe bune despre ce îl doare. Efectiv pare că țara arde și prezidențialii se piaptănă. Nimeni nu e entuziast pentru candidați. Și sincer este corect să fie așa, având în vedere show-ul slab de până acum”, conform lui Ștefănuță. 

„Mai este ceva: lumea a început să înțeleagă cum stăm cu puterile în stat. Și mulți văd puterea la guvern și la parlament. Știu, cine zice trebuie să și propună altceva. În ciuda strălucirii funcției, cred că anul acesta miza este parlamentul și nu președinția. Ceea ce în context de război este doar pe jumătate corect”, a mai scris europarlamentarul.

Nicu Ștefănuță este europarlamentar din 2019. În primul mandat a fost ales pe listele USR, partid din care a plecat. La alegerile europarlamentare din iunie, a candidat independent și a reușit să obțină un nou mandat

El este vicepreședinte al Parlamentului European, iar la Bruxelles face parte din Grupul Verzilor.

INTERVIURILE HotNews.ro