Sari direct la conținut

Evaluarea Națională clasa a II-a 2024. Ce subiecte au primit elevii

Elevi la școală, Foto: Shutterstock
Elevi la școală, Foto: Shutterstock

Elevii din clasa II-a au susținut luni, 13 mai, Evaluarea Națională (EN) la limbă și comunicare – scris. Subiectul a constat în două exerciții, iar timpul de rezolvare alocat a fost de 30 de minute.

Examenul a avut două variante: 1 și 2, iar fiecare elev a primit una dintre ele de rezolvat. Subiectele au fost publicate luni, după ora 15:00, de către Ministerul Educației:

Varianta 1 a examenului poate fi văzută AICI.

Varianta 2 a examenului poate fi văzută AICI.

Evaluarea Națională continuă pentru elevii claselor a II-a / Când începe EN pentru clasele a IV-a și a VI-a

Marţi, elevii claselor a II-a vor susţine proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba română, iar miercuri elevii aparţinând minorităţilor naţionale participă la proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba maternă.

Proba la matematică şi ştiinţe ale naturii va avea loc joi, în timp ce vineri se va desfăşura ultima probă din cadrul EN II (Limbă şi comunicare – scris-citit – Limba română pentru minorităţile naţionale), susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a/EN IV) are următorul calendar: limba română (21 mai), matematică (22 mai) şi limba maternă (23 mai).

Calendarul de administrare a evaluării naţionale la finalul clasei a VI-a (EN VI) are următoarea configuraţie: 28 mai – Limbă şi comunicare, respectiv 29 mai – matematică şi ştiinţe ale naturii.

„Probele au o structură şi caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV şi EN VI).

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro