Sari direct la conținut

Exercițiu antitero la ambasada Israelului din București

HotNews.ro
Blocul in care functioneaza ambasada ISraelului, Foto: Google Street View
Blocul in care functioneaza ambasada ISraelului, Foto: Google Street View

La ambasada Israelului are loc un exercițiu antitero organizat de SRI și instituțiile partenere din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, anunță SRI. În cadrul exercițiului a fost simulat un atac armat în incinta imobilului in care funcționează ambasada, precum și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat.

În cadrul exercițiului este testat răspunsul in teren al autorităților cu responsabilități, coordonarea activităților, dar si derularea in comun de măsuri investigative si post-incident. Va fi transmis și un mesaj pe sistemul Ro Alert in zona ambasadei Israelului din Bucuresti.

„Concret, a fost simulat un atac armat în incinta imobilului in care funcționează ambasada, precum și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Astfel s-a testat răspunsul dispozitivului de protectie al ambasadei, precum și efectuarea intervenției pirotehnice. Astfel de exerciții sunt derulate relativ frecvent de autoritățile competente naționale și sunt utile pentru a testa si valida cooperarea în teren a forțelor implicate”, transmite SRI.

Ambasada Israelului la București se află într-un bloc în Piața Unirii, ocupând un etaj întreg.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro