Sari direct la conținut

​Experţii chinezi spun că au dezvoltat un kit de detectare rapidă a noului coronavirus

HotNews.ro
​Experţii chinezi spun că au dezvoltat un kit de detectare rapidă a noului coronavirus

Experţii chinezi spun că au pus la punct un kit de detectare rapidă, care poate releva prezenţa noului coronavirus într-o perioadă scurtă de timp, cuprinsă între 8 şi 15 minute, a transmis agenţia Xinhua, citată de EFE.

„Kitul este de o înaltă sensibilitate, este uşor de folosit şi de transportat şi va fi vital pentru prevenirea şi controlarea epidemiei”, a asigurat Oficiul pentru Ştiinţă şi Tehnologie al oraşului Wuxi, citat de Xinhua.

Dezvoltarea kitului este rezultatul colaborării dintre un grup de experţi de la Institutul Naţional de Control şi Prevenirea Bolilor Virale şi de la o companie de tehnologie de vârf din Wuxi, al cărei nume nu a fost dezvăluit. Compania, care a primit o notificare pentru dezvoltarea unui kit la 20 ianuarie, afirmă că va putea produce 4.000 de unităţi pe zi. Primul lot „este deja disponibil în prima linie a focarului de epidemie virală din provincia Hubei”, potrivit companiei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat joi că epidemia provocată de noul coronavirus 2019-nCoV apărut în China şi care s-a răspândit în mai multe regiuni ale lumii constituie o ”urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional”, cerând totuşi să nu se limiteze călătoriile. În timp ce majoritatea infecţiilor au fost detectate în China continentală, alte 18 ţări sunt afectate, cu peste 80 de cazuri confirmate în total, potrivit OMS.

Bilanţul acestei epidemii de pneumonie virală a crescut vineri în China la 213 de morţi. (Sursa: Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro