Sari direct la conținut

Explozie catastrofală într-o mină din Iran. Cel puțin 51 de morți și 20 de răniți

HotNews.ro
Explozie catastrofală într-o mină din Iran. Cel puțin 51 de morți și 20 de răniți
Explozie la mina Tabas din Iran Foto: AFP / AFP / Profimedia

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provoncia iraniană Khorasanul de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit 20, a relatat presa de stat din Iran, preluată de Reuters.

Accidentul a fost cauzat de explozia metanului din două secțiuni, B și C, ale minei deținute de către companie Madanjoo.

„76% din producția țării de cărbune este furnizată de această regiune și 8 din 10 mari companii activează în regiune, inclusiv compania Madanjoo”, a declarat, la postul TV de stat, guvernatorul provinciei, Ali Akbar Rahimi.

Operațiunea de salvare în secțiunea B a fost încheiată. Din cei 47 de muncitori care se aflau acolo, 30 au murit și 17 au fost răniți, a precizat Rahimi.

A început operațiunea de salvare și în secțiunea C. Concentrația de metan este ridicată și operațiunea va dura circa 3-4 ore, a adăugat oficialil iranian. Potrivit televiziunii de stat, la momentul exploziei se aflau 69 de muncitori în secțiune.

Aceeași sursă a precizat că 17 răniți au fost transportați la spital, iar 24 de persoane sunt date dispărute, informația fiind furnizată de către șeful Semilunii Roșii din Iran.

Explozia a avut loc, sâmbătă, la ora locală 21.00. Președintele Masoud Pezeshkian a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

INTERVIURILE HotNews.ro