Sari direct la conținut

„Faceți tot ce e posibil ca să fiți uciși”: Mesajul comandantului forțelor cecene către luptătorii săi care s-au predat ucrainenilor

HotNews.ro
Apti Alaudinov, comandantul forțelor speciale Ahmat, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Apti Alaudinov, comandantul forțelor speciale Ahmat, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Comandantul cecen Apti Alaudinov a declarat că luptătorii care s-au predat de bună voie forțelor ucrainene nu merită să trăiască și ar trebui ca aceștia „să facă tot ce le stă în putință ca să moară”, scrie Kyiv Independent.

„Le spun ucrainenilor: păstrați-i pentru voi… Pot să fac schimb pentru oricine, dar nu pentru cecenii care s-au predat de bunăvoie”, a spus generalul maior Alaudinov, comandantul forțelor speciale cecene Ahmat, într-un mesaj video pe canalul său Telegram.

Unitățile cecene care luptă de partea Rusiei erau desfășurate în regiunea Kursk în timpul incursiunii-surpriză lansate de Ucraina la începutul lunii august.

Mai mulți luptători ceceni au fost capturați de ucraineni, iar unitatea cecenă Ahmat a fost acuzată de unii bloggeri de război ruși că a opus prea puțină rezistență atunci când a început incursiunea.

Alaudinov a afirmat că este necesar să se asigure eliberarea prizonierilor ceceni răniți, dar cei care s-au predat fără luptă ar trebui să încerce să se sinucidă.

„Cecenii au considerat întotdeauna că a te preda inamicului este cea mai mare rușine. O astfel de rușine nu poate fi spălată cu nimic altceva decât cu sângele tău”, a spus Alaudinov.

„Ridică-te, ia ceva și atacă pe cineva, fă tot posibilul să fii ucis”, le-a transmis el luptătorilor săi care s-au predat ucrainenilor.

Declarațiile lui Apti Alaudinov vin în contextul în care, inițial, el a negat că luptători ceceni au fost capturați în timpul luptelor din regiunea Kursk.

INTERVIURILE HotNews.ro