Sari direct la conținut

Feribot folosit de ruși în scopuri militare, „semnificativ avariat” după un atac cu dronă al ucrainenilor

HotNews.ro
Feribot folosit de ruși în scopuri militare, „semnificativ avariat” după un atac cu dronă al ucrainenilor
Portul Kavkaz din strâmtoarea Kerci - regiunea Krasnodar, Rusia (Foto: STRINGER / AFP / Profimedia)

Un atac ucrainean cu dronă a avariat marți un feribot în portul rusesc Kavkaz – situat în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei – nava fiind folosită, potrivit armatei ucrainene, în scopuri militare de către ruși.

Guvernatorul regiunii ruse, Veniamin Kondratyev, a scris pe Telegram că în urma atacului o persoană a fost ucisă, transmite Reuters. El anunțase anterior că un incendiu a izbucnit în port și că există răniți în rândul echipajului și al angajaților portuari.

Armata ucraineană a confirmat atacul, într-o postare pe Telegram, precizând că în urma acestuia a fost „semnificativ avariat” vasul „Slavianin”, pe care l-a descris ca fiind ultimul feribot feroviar pe care Rusia îl folosea în scopuri militare în regiune.

„Ocupanții au folosit acest feribot pentru a transporta vagoane, vehicule și containere în scopuri militare”, a scris Statul major al armatei ucrainene.

Agențiile de presă rusești au relatat în cursul zilei, citând surse din cadrul serviciilor locale de urgență, că un incendiu a izbucnit în portul Kavkaz în urma atacului cu dronă, care a fost ulterior stins.

Portul Kavkaz se află în strâmtoarea Kerci, fiind situat pe o limbă de pământ vizavi de Crimeea. Feriboturile cu baza acolo ajută la conectarea Rusiei continentale cu Crimeea, peninsula ucraineană pe care Moscova a anexat-o ilegal în 2014.

Rusia face de asemenea exporturi de petrol şi cereale din acest port, prin Marea Neagră. În luna mai, armata ucraineană anunțase că a lovit cu rachete terminalul petrolier din portul Kavkaz.


Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro