Sari direct la conținut

Fiica transgender a lui Elon Musk a cerut schimbarea numelui: ”Nu mai vreau să am nicio legătură cu tatăl biologic”

HotNews.ro
Elon Musk, Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images
Elon Musk, Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia Images

Fiica transgender a lui Elon Musk a depus o cerere de schimbare a numelui în conformitate cu noua ei identitate de gen și pentru că, spune ea, nu mai vrea să aibă nicio legătură cu tatăl biologic, transmite Reuters. ”Nu mai trăiesc cu tatăl meu biologic și nu mai doresc să fiu înrudit cu tatăl meu biologic în niciun fel”, și-a argumentat decizia.

Petiția pentru schimbarea numelui și pentru un nou certificat de naștere care să reflecte noua ei identitate de gen a fost depusă în aprilie la Curtea superioară din Santa Monica, Los Angeles. Presa a aflat însă abia în aceste zile.

Fostul Xavier Alexander Musk, care a împlinit recent 18 ani, vârsta consimțământului în California, a cerut instanței să-și schimbe sexul din bărbat în femeie și să-și înregistreze noul nume, potrivit documentelor instanței disponibile online pe PlainSite.org.

Mama ei este Justine Wilson, care a divorțat de Musk în 2008. Nu a existat o explicație suplimentară a rupturii dintre fiica lui Musk și tatăl ei, șeful Tesla și SpaceX, care încearcă o preluare în valoare de 44 de miliarde de dolari a platformei de socializare Twitter.

Musk nu a oferit niciun comentariu nici prin intermediul biroului de presă, nici al avocatului.

În mai, la aproximativ o lună după depunerea documentului de schimbare a numelui și a sexului, Musk și-a declarat sprijinul pentru Partidul Republican, ai cărui reprezentanți aleși susțin o serie de legislații care ar limita drepturile persoanelor transgender, amintește Reuters.

În 2020, într-o postare pe twitter, Musk a pus în discuție subiectul persoanelor transgender care își aleg pronumele preferat: ”Susțin absolut persoanele trans, dar toate aceste pronume sunt un coșmar estetic”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro