Sari direct la conținut

Finala campionatului rus de karting, mutată în Rusia după exploziile recente din Crimeea / Nepotul lui Putin participă la concurs

HotNews.ro
Competiție de karting, Foto: Yegor Aleyev / TASS / Profimedia
Competiție de karting, Foto: Yegor Aleyev / TASS / Profimedia

Etapa finală a campionatului rus de karting, care trebuia să se desfășoare la Ievpatoria, un oraș din peninsula Crimeea, în perioada 9-11 septembrie, a fost mutată la Groznîi, relatează Meduza. Decizia a fost luată după exploziile de la aerodromul militar Saki, situat la aproximativ 20 de kilometri de Ievpatoria.

Roman Faassen, în vârstă de 10 ani, nepotul președintelui rus Vladimir Putin, participă la campionatul de karting.

Roman este fiul fiicei celei mai mari a președintelui, Maria Vorontsova, și al primului ei soț, cetățeanul olandez Jorrit Faassen.

Roman Faassen reprezintă Moscova în competiție, are steagul rusesc lângă numele său de familie pe partea laterală a mașinii, iar pe centură are steaguri rusești și olandeze.

Casca de curse este vopsită în galben și portocaliu, cu un vultur cu două capete argintiu în vârf.

Exploziile s-au ținut lanț în Crimeea

În aprilie, Ucraina a lovit nava sa de război principală, Moskva, cu rachete Neptun, provocând incendierea și scufundarea acesteia.

În luna august, baza sa aeriană Saki din sud-vestul Crimeei, în apropiere de cartierul general al flotei de la Sevastopol, a fost devastată de o serie de explozii care au distrus opt avioane de război, potrivit imaginilor din satelit.

Apoi, explozii au zguduit un depozit de muniții la o bază militară din nordul peninsulei. Rusia a numit acest lucru un act de sabotaj, iar Ucraina a lăsat să se înțeleagă că este responsabilă.

Ulterior, serviciul de securitate FSB al Rusiei a declarat că a reținut șase membri a ceea ce a numit o celulă teroristă islamistă în Crimeea, deși nu a precizat dacă aceștia sunt suspectați de implicare în explozii.

Urmărește ultimele evoluții din a 191-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro