Sari direct la conținut

Firmele lui Vuza si Bene, debransate din cauza datoriilor

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Compania de Apa „Somes” a decis debransarea mai multor firme de la reteaua de alimentare cu apa. Potrivit biroului de presa al societatii, cei 163 de abonati debransati au facturi neplatite mai vechi de doua luni. Printre firmele care se afla pe lista datornicilor se numara si „Sinterom” SA, producatorul clujean de bujii, detinut de controversatul om de afaceri Stefan Vuza.

Potrivit reprezentantilor companiei de apa, datoriile acestei companii sunt de aproape 30.000 de lei. Cu toate acestea, Vuza se pregateste, potrivit unor declaratii din presa locala, sa isi deschida o banca.

Unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, el detine, prin intermediul „Serviciilor Comerciale Romane” si sub umbrela companiei „A1 Impex”, o serie de societati-gigant, de tipul Combinatului de Hartie si Celuloza „Somes” Dej.

Pe piata de capital circula zvonuri ca Vuza ar dori sa cumpere o serie dintre activele de la „Tractorul” Brasov, care vor fi vandute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului in contul datoriilor de 800 de milioane de euro pe care le are uzina catre bugetul de stat.

Tot pe lista datornicilor care au fost debransati se numara si SC „Unirea” SA din Cluj-Napoca, detinuta de unul dintre actionarii echipei de fotbal „Universitatea”, Ioan Bene. Patron al firmei „Ben&Ben”, una dintre societatile apropiate de PSD, el a cumparat fabrica „Unirea” de doi ani. Datoriile fabricii catre compania de apa depasesc 75.000 de lei.

Deja, sindicalistii de la SC „Unirea” au cerut rezilierea contractului de privatizare, pe motiv ca patronul Ioan Bene nu ar fi respectat obligatiile asumate in contractul prin care a cumparat de la fostul APAPS pachetul majoritar de actiuni.

Cea mai cunoscuta dintre companiile omului de afaceri, „Ben&Ben”, a fost luata la ochi de autoritatile de la Bucuresti, care au acuzat existenta unor nereguli in derularea unor contracte pentru reabilitarea infrastructurii din Transilvania, platite din bani europeni. Societatea a devenit celebra dupa ce angajatii acesteia au asfaltat un ciot de prun uitat in mijlocul drumului.

Pe lista datornicilor se mai afla Statiunea de Cercetari Pomicole, cu datorii de 35.000 de lei, si SC „Urbana”, cu sume restante mai mari de 13.000 de lei. De asemenea, va fi debransata de la apa si Fundatia „Prison Fellowship”, care are datorii de 44.000 de lei. Aceasta organizatie se ocupa cu protectia copiilor ai caror parinti de afla dupa gratii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro