Sari direct la conținut

Florin Cîțu despre achiziția de vaccinuri: ​Putem să o anchetăm pe Ursula ce a avut în cap când a făcut contractele

HotNews.ro
Florin Citu, Foto: Captura Facebook
Florin Citu, Foto: Captura Facebook

Președintele Senatului, Florin Cîțu a comentat, marți, acuzaţiile aduse de președintele PSD Marcel Ciolacu, privind achiziţia de vaccinuri, în perioada în care a fost premier. Cîțu a spus că ”putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract cu toată Uniunea Europeană.

Fostul premier a explicat că programul de achiziție a dozelor de vaccin a fost decis în Uniunea Europeană, până în 2023.

„Nimeni nu a spus că nu trebuie făcute aceste achiziţii, pentru că ştie toată lumea că a fost un plan făcut de Ursula von der Leyen. E adevărat, putem să o anchetăm pe Ursula, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană şi a venit acest decont”, a spus el.

Liberalul mai spune că vede unde este legătura cu premierul când achizițiile au fost făcute de Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor. „Putem să ne uităm la toate aceste contracte și să vedem dacă avea cineva interese acolo. Banii pe dozele de vaccin se duceau către Comisia Europeană și începem cu Ursula să o întrebăm pe ea cum a făcut contractele. Eu aș vrea să știu pentru români de ce iertăm 100 de milioane de lei când nu avem bani la buget (…) De acum încolo, avem un guvern care trebuie să ia decizii, vrea să meargă mai departe, nu vrea să meargă mai departe”, a mai afirmat Cîţu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat în urmă cu câteva zile, că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români. Ciolacu a acuzat, la Antena 3 că fostul Guvern a făcut un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România, iar costul acestora a fost de 730 de milioane de euro.

Memorandumul ministrului Sănătăţii a fost contrasemnat de Dan Barna, vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi de ministrul de Finanţe şi prim-ministru, a mai spus Ciolacu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro