Sari direct la conținut

Florin Serban si Andi Vasluianu vor explica la Kinodiseea cum se fac filmele

HotNews.ro

Din 24 septembrie 2010, odata cu startul celei de-a doua editii a “Kinodiseea”, pe langa vizionarea filmelor din program, copiii si adolescentii vor avea ocazia sa participe si la seria de ateliere cinematografice organizate ca anexa a programului festivalului.

Anul acesta, coordonatorul atelierului de regie pentru adolescenti va fi regizorul Florin Serban, castigator al Ursului de Argint si al Premiului Alfred Bauer in cadrul Berlinalei 2010, pentru filmul “Eu cand vreau sa fluier, fluier”. Florin Serban s-a remarcat, de asemenea, si prin talentul sau de a lucra alaturi de minorii puscariasi ce au obtinut roluri in filmul sau de debut.

Actorul Andi Vasluianu (“Hartia va fi albastra”, “Cea mai fericita fata din lume”) va fi coordonator al atelierului de actorie pentru adolescenti. Scurtmetrajul “Muzica in sange”, in care artistul detine rolul principal, va fi proiectat in cadrul Zilei Filmului Romanesc organizata de “Kinodiseea”.

Atelierele de actorie pentru copii, in care cei mici vor avea ocazia sa invete cum sa-si dezvolte latura creativa si artistica, vor fi coordonate de catre actorii Laurentiu Banescu ( “Restul e Tacere”) si Maria Nicola. De asemenea, Ariana Pendiuc, cea mai tanara romanca participanta in cadrul Festivalului de la Cannes, va sustine un curs despre tehnicile actoriei.

Copiii si adolescentii preocupati de creatie vestimenara au ocazia sa se inscrie pentru atelierele de costume, coordonate de catre Daniela Diaconescu. In cadrul acestora, participantii vor putea invata, de exemplu, cum sa-si realizeze propria costumatie pe care o vor etala in cadrul Balului Mascat din inchiderea “Kinodiseea”, pe data de 30 septembrie.

Atelierul de efecte vizuale, realizat de catre Alma Cazacu, va oferi celor mici ocazia de a invata si intelege bazele crearii unei animatii, in timp ce Ionel Popa, coordonatorul workshop-ului de efecte speciale si machiaj, le va explica participantilor modalitatile prin care acestia se pot transforma in “zombie”, “vampiri” sau “zane”.

Atelierele cinematografice vor avea loc la Clubul Taranului Roman in cadrul Muzeului Taranului Roman si libraria Carturesti, incepand cu data de 25 septembrie si pana pe 30 septembrie, cand va avea loc Balul Mascat si festivitatea de premiere a celor mai buni cursanti. Se vor organiza ateliere cinematografice pentru doua categorii: cele destinate copiilor cu varste intre 6 si 13 ani si cele pentru adolescenti cu varste intre 14 si 18 ani. Workshop-urile vor consta in cursuri de actorie, regie de film, costume, efecte speciale si machiaj de film coordonate de catre profesionisti in domeniu, informeaza organizatorii.

Anul acesta, “Kinodiseea” va aduce in cadrul festivalului pe o parte dintre realizatorii filmelor participante in competitie, precum regizorul ungur Simon Szabo, realizatorul filmului “Paper Planes”, selectat pentru competitia filmului pentru adolescenti si Jesus del Cerro, ce se va afla in Romania pentru proiectia filmului sau “Carlito are sansa vietii”. Jesus del Cerro a realizat, printre altele, si o serie de coproductii in Romania, precum lungmetrajul “Ho-Ho-Ho” si serialul de televiziune “Cu un pas inainte” (Pro TV).

Programul atelierelor si al evenimentelor poate fi descarcat direct de pe site-ul oficial al festivalului, www.kinodiseea.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro