Sari direct la conținut

Focar de E.coli în Marea Britanie posibil din cauza unei salate din sandviciuri: O persoană a murit

HotNews.ro
O persoană a murit în Marea Britanie pe fondul unui focar de E. coli, a anunțat joi Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie. Până acum numărul total de cazuri confirmate de E.coli a crescut la 275, relatează Reuters.
Focar de E.coli in Marea Britanie provocat probabil de o salata din sandviciurile de pe piata / FOTO: / Shutterstock Editorial / Profimedia
Focar de E.coli in Marea Britanie provocat probabil de o salata din sandviciurile de pe piata / FOTO: / Shutterstock Editorial / Profimedia

UKHSA a spus că a identificat doi indivizi în Anglia, ambii având afecțiuni medicale preexistente, care au murit luna trecută în termen de 28 de zile de la infectarea cu o tulpină E. coli producătoare de toxină Shiga sau STEC.

Doar unul dintre aceste decese este probabil legat de infectarea cu STEC, a spus Agenția britanică pentru sănătate, pe baza informațiilor disponibile de la medici.

Agenția a semnalat pentru prima dată o creștere a cazurilor de STEC pe 6 iunie și toate cazurile confirmate până în prezent au avut date de debut înainte de 4 iunie. Simptomele includ diaree severă și uneori sângeroasă, crampe stomacale, vărsături și febră.

„Deși ratele de raportare a cazurilor sunt în scădere, ne așteptăm să vedem mai multe cazuri legate de acest focar, pe măsură ce alte mostre ne sunt trimise de la laboratoarele NHS și se efectuează secvențierea întregului genom”, a declarat directorul pentru incidente UKHSA, Amy Douglas, într-un comunicat.

Mai mulți producători de sandvișuri au retras de pe piață sau au rechemat diverse sandvișuri și wrap-uri ca măsură de precauție, după ce Agenția pentru Standarde Alimentare a restrâns sursa probabilă a focarului la un tip de salată verde.

INTERVIURILE HotNews.ro