Sari direct la conținut

„Folclor prostesc”. Meloni, „furioasă și întristată” la o săptămână după apariția imaginilor cu saluturile naziste ale tinerilor partidului său

HotNews.ro
Georgia Meloni, Foto: Domenico Cippitelli / Zuma Press / Profimedia
Georgia Meloni, Foto: Domenico Cippitelli / Zuma Press / Profimedia

Premierul Giorgia Meloni a transmis marți partidului său că Frații Italiei ar trebui să elimine din rândurile sale pe oricine idolatrizează trecutul fascist al Italiei, la o săptămână după ce o investigație jurnalistică sub acoperire a publicat un videoclip în care membrii aripii de tineret a formațiunii făceau saluturi fasciste și au scandat „Sieg Heil”, relatează Reuters. 

Meloni spune că nu există loc pentru antisemitism în „Frații Italiei”

Într-o scrisoare adresată liderilor de partid, Meloni a spus că este „furioasă și întristată” că acțiunile lor au afectat reputația grupului.

„Nu există loc în Frații Italiei pentru rasism sau antisemitism și nici nu există loc pentru cei care sunt nostalgici pentru regimurile totalitare ale secolului XX sau pentru orice manifestare a folclorului prostesc”, a scris ea.

„Sarcina noastră este prea mare pentru ca cei care nu au înțeles scopul ei să li se permită să-l strice”.

„Frații Italiei”, un refugiu pentru extrema dreaptă, consideră opoziția

Frații Italiei își are rădăcinile într-un grup neofascist înființat după cel de-al Doilea Război Mondial, dar Meloni însăși a încercat, aparent, să se distanțeze de extrema dreaptă în ultimii ani și spune că partidul ei este conservator.

Partidele de opoziție au spus că reportajele Fanpage arată că „Frații Italiei” este un refugiu pentru extrema dreaptă, dezmințind eforturile lui Meloni de a prezenta o imagine moderată atât în ​​țară, cât și în străinătate.

Meloni, care săptămâna trecută a denunțat metodele ziarului, care a realizat reportajul sub acoperire, a declarat marți că Frații Italiei trebuie să fie transparenți și consecvenți.

„Oricine crede că poate exista o imagine publică a Fraților Italiei care nu corespunde comportamentului lor privat pur și simplu nu înțelege ce suntem și, prin urmare, nu este binevenit printre noi”, a spus ea.

Fanpage a publicat clipuri cu membrii mișcării de tineret care scandează „Duce”, o referire la liderul fascist al Italiei, Benito Mussolini. De asemenea, a arătat un chat în care cineva a postat mesajul: „Oamenii evrei sunt o rasă și îi disprețuiesc”.

Doi tineri membri au demisionat săptămâna trecută, după ce a fost publicată a doua parte a anchetei.

Declarația din tinerețe a lui Meloni și istoricul partidului

La alegerile legislative din 2018, FdI a trebuit să se mulţumească cu puţin peste 4% din voturi, dar de atunci Meloni a reuşit să catalizeze în jurul său nemulţumirea şi frustrarea numeroşilor italieni care se declară copleşiţi de „dictatele” Bruxelles-ului, de viaţa scumpă şi de viitorul precar care îi aşteaptă pe copii.

Pe 6 octombrie 2016, a denunţat pe Facebook „înlocuirea etnică în curs în Italia”, pe aceeaşi linie cu alte formaţiuni europene de extremă dreaptă.

Meloni şi partidul său sunt urmaşii Mişcării Sociale Italiene (MSI), un partid neo-fascist creat după al Doilea Război Mondial. La 19 ani, ea declara pentru canalul France 3 că dictatorul Benito Mussolini a fost „un politician bun”. „Tot ce a făcut, a făcut pentru Italia”

Meloni este conştientă că pentru a câştiga din ce în ce mai multă putere trebuie să mulţumească aripa moderată a familiei sale politice.

INTERVIURILE HotNews.ro