Sari direct la conținut

Fost lider al Clanului Sportivilor condamnat la închisoare și dat în urmărire, prins în Italia

HotNews.ro
carabinieri, Foto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia
carabinieri, Foto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Un bărbat de 45 de ani urmărit internaţional şi inclus în categoria „Most Wanted” a Poliţiei Române întrucât se sustrăgea executării a două pedepse cu închisoarea a fost prins pe un aeroport din Italia. Surse judiciare spun că este vorba despre Robert Nica, fost lider al Clanului Sportivilor, condamnat pentru infracţiuni rutiere după ce a provocat un accident cu victimă şi a fugit, şi pentru deţinere de droguri de mare risc.

Bărbatul a fost prins pe Aeroportul Roma Fiumicino.

„Întrucât existau date și indicii că bărbatul în cauză se află pe teritoriul unei alte țări, în urma schimbului de date și informații cu atașați ai Ministerului Afacerilor Interne pe lângă Ambasada României în Italia au fost efectuate activități specifice, acesta fiind depistat și imobilizat pe un aeroport din Italia. Menționăm că în momentul interceptării urmăritul s-a legitimat cu acte false de identitate, aspect clarificat în urma schimbului operativ de date. Bărbatul a fost încarcerat într-un penitenciar. În continuare, pe teritoriul Italiei se desfășoară activitățile specifice în vederea executării mandatelor europene”, a anunțat Poliția Română.

Robert Nica era inclus în categoria Most Wanted a Poliției Române, fiind urmărit național și internațional.

Pe numele acestuia sunt emise două mandate de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru conducere unui autoturism sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, conducere fără permis, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, respectiv 1 an și 9 luni de închisoare pentru deținere de droguri de mare risc.

INTERVIURILE HotNews.ro