Sari direct la conținut

Fostul preşedinte Jimmy Carter, în vârstă de 100 de ani, a votat pentru Kamala Harris

HotNews.ro
Fostul presedinte american Jimmy Carter , Foto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia
Fostul presedinte american Jimmy Carter , Foto: snapshot/Future Image/D Van Tine / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fostul președinte american Jimmy Carter, care și-a exprimat dorința de a trăi suficient pentru a o vota pe Kamala Harris, a votat miercuri prin corespondență, conform fundației sale, la 15 zile după ce a împlinit 100 de ani, relatează AFP. 

Fostul lider democrat a profitat astfel de posibilitatea de a vota anticipat, încă de marți în statul său Georgia, în orașul natal, unde locuiește. 

Potrivit nepotului său, citat de Atlanta Journal-Constitution, Jimmy Carter a mărturisit familiei sale că este mai important pentru el să rămână în viaţă pentru a putea vota la alegerile prezidenţiale din 2024 decât să ajungă la vârsta de 100 de ani. În cele din urmă, el şi-a atins ambele obiective.

Retras din viaţa publică, democratul, preşedinte cu un singur mandat (1977-1981), al 39-lea din istoria SUA, primeşte îngrijiri paliative la domiciliu din februarie 2023. El este cel mai în vârstă preşedinte american în viaţă.

Cel puțin 252.000 de alegători au votat la secțiile de vot anticipat începând la 16:00 EDT (20.00 GMT), aproape dublu față de cei 136.000 care au participat în prima zi de vot anticipat la alegerile din 2020, a declarat Gabriel Sterling, al doilea oficial electoral din Georgia, potrivit Reuters.

„Prezență spectaculoasă la vot”, a scris el pe rețelele de socializare.

INTERVIURILE HotNews.ro