Sari direct la conținut

Fostul primar care a absolvit masteratul la 88 de ani

HotNews.ro
ceremonie de absolvire, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ceremonie de absolvire, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Aurel Voicu, fost primar al oraşului Cugir, a vrut să înființeze un muzeu doar că, spune el, i s-a spus că nu poate fi curator fiindcă nu are o diplomă care să ateste că este specialist în domeniu. Așa a ajuns să termine masterul cu câteva zile de a împlini 89 de ani.

Aurel Voicu, născut la 17 iunie 1935, este cel mai vârstnic absolvent de studii superioare din România din acest an, după ce a terminat, săptămâna aceasta, un masterat la Universitatea din Alba Iulia, relatează News.ro

„Am făcut ingineria, am practicat-o 43 de ani şi pe urmă m-am înscris la masterat deoarece la Cugir am organizat un muzeu şi nu aveam dreptul să semnez documente cu caracter istoric şi au zis: ”Să faci studii şi pe urmă să finalizăm muzeul!”. Mă bucur că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Aurel Voicu pentru Ziarul Unirea.

Acesta a ajuns student fără examen, în baza diplomei de studii superioare de inginer pe care a obținut-o în urmă cu 54 de ani. A lucrat întreaga sa viață profesională în cadrul uzinei mecanice din Cugir. Acesta este la pensie din 1995, fiind consilier local începând cu anul 1992. A fost ales primar timp de două mandate, în perioada 1996-2004. Ulterior, a fost viceprimar timp de un mandat. Acum el este liderul seniorilor PNL.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro