Sari direct la conținut

Fotbaliștii Franței aplaudă înfrângerea lui Le Pen în alegerile de duminică: „Felicitări tuturor francezilor. Lupta continuă”

HotNews.ro
Fotbaliștii Franței aplaudă înfrângerea lui Le Pen în alegerile de duminică: „Felicitări tuturor francezilor. Lupta continuă”
Jules Kounde. FOTO: Gonzales Photo/Frederikke Jensen / imago sportfotodienst / Profimedia

Mai mulți jucători ai naționalei franceze de fotbal, care se pregătesc pentru semifinala cu Spania de la Euro 2024, au salutat rezultatele alegerilor anticipate de duminică, câștigate de alianța stângii, în pofida sondajelor care anunțau o victorie a extremei drepte, scrie News.ro.

Implicaţi pe tot parcursul campaniei pentru alegerile legislative în blocarea extremei drepte, jucătorii din echipa naţională a Franţei au reacţionat duminică seara la rezultate.

Astfel, fundaşul Jules Koundé şi-a exprimat „uşurarea“ după victoria Noului Front Popular (NFP, stânga) şi „îngrijorarea din ultimele săptămâni”.

„Uşurarea este la înălţimea îngrijorăriilor din ultimele săptămâni. Este imensă. Felicitări tuturor francezilor care s-au mobilizat pentru a se asigura că frumoasa ţară Franţa nu va fi guvernată de extrema dreaptă”, a scris fundaşul FC Barcelona pe X.

La rândul său, Aurélien Tchouaméni a salutat „victoria poporului”. Un sentiment împărtăşit şi de Ibrahima Konaté.

Pe Instagram, Ousmane Dembélé a postat o fotografie cu el zâmbind la doar câteva minute după ora 20.00 şi publicarea primelor rezultate.

Iar Marcus Thuram i-a felicitat pe „toţi cei care au reacţionat la pericolul care a planat asupra frumoasei noastre ţări”.

„Trăiască diversitatea, trăiască Republica, trăiască Franţa. Lupta continuă”, a scris atacantul de la Inter Milano.

Alianţa Noul Front Popular (NFP, stânga) s-a clasat pe primul loc în turul doi al alegerilor legislative anticipate de duminică, urmată de macronişti şi de partidul Adunarea Națională (RN, extremă dreapta).

Căpitanul echipei franceze de fotbal, Kylian Mbappé, a declarat joi că este nevoie „urgentă” ca oamenii să voteze la alegerile din Franța de duminică, împotriva extremei-dreapta. „Mai mult ca niciodată, este timpul să votăm. Nu ne putem lăsa țara în mâinile acestor oameni”, a spus Mbappé în timpul unei conferințe de presă.

Le Pen a criticat intervenția lui Mbappe. „Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni de vot”, a declarat lidera extremei-drepte franceze pentru canalul american CNN International, citat ulterior de News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro