Sari direct la conținut

Marine Le Pen îl critică pe Mbappé: „Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală”

HotNews.ro
Le Pen, lidera partidului de extremă-dreapta, Adunarea Națională, critică poziția căpitanului echipei de fotbal a Franței, Kilian Mbappé. Cu o zi înainte, fotbalistul a încurajat francezii să iasă la vot duminică și să voteze împotriva partidului lui Le Pen.
Marine le Pen , Foto: Jacques Witt / Sipa Press / Profimedia Images
Marine le Pen , Foto: Jacques Witt / Sipa Press / Profimedia Images

„Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni de vot”, a declarat liderul extremei-drepte franceze pentru canalul american CNN International, citat ulterior de News.ro. 

Le Pen condamnă „tendința” actorilor, fotbaliștilor și cântăreților de a încerca să influențeze decizia de vot a populației. Mai ales atunci când sunt „milionari sau chiar miliardari care trăiesc în străinătate” care vorbesc cu „oameni care câştigă 1300-1400 de euro pe lună”, a subliniat ea. „Acei oameni care au norocul să trăiască bine, chiar foarte bine, să fie protejaţi de insecuritate, sărăcie şi şomaj (…) cred că ar trebui să-şi păstreze o formă de rezervă”.

Căpitanul echipei franceze de fotbal, Kylian Mbappé, a declarat joi că este nevoie „urgentă” ca oamenii să voteze la alegerile din Franța de duminică, împotriva extremei-dreapta. „Mai mult ca niciodată, este timpul să votăm. Nu ne putem lăsa țara în mâinile acestor oameni”, a spus Mbappé în timpul unei conferințe de presă.

Și cântăreața Aya Nakamura îndeamnă alegătorii francezi să nu voteze extrema-dreaptă la alegerile legislative de duminică. Nakamura a emigrat în copilărie din Mali în Franța. Ea a publicat pe rețele de socializare că este „într-o poziție potrivită pentru a înțelege și a cunoaște locul rasismului în țară”, conform CNN.

RN susține o politică anti-imigrație și au anunțat că intenționează să restricționeze accesul persoanelor cu dublă cetățenie la anumite locuri de muncă. Partidul a obţinut aproximativ 33% din voturi la nivel naţional, duminică, în primul tur al alegerilor anticipate.

Al doilea tur al alegerilor legislative are loc duminică.

INTERVIURILE HotNews.ro