Sari direct la conținut

FOTO Camioanele militare folosite de ruși în Ucraina, „blindate” cu tablă și lemn

HotNews.ro
FOTO Camioanele militare folosite de ruși în Ucraina, „blindate” cu tablă și lemn

Imagini distribuite pe platformele social media arată cum forțele armate ale Rusiei au ajuns să își „blindeze” o parte a camioanelor ce aprovizionează trupele din Ucraina cu lemn, tablă și alte materiale.

Fotografiile publicate inițial pe Telegram au fost redistribuite pe Twitter de analistul militar Rob Lee, acesta notând că este vorba de camioane produse de cunoscuta companie rusească KamAZ.

Acestea nu sunt primele imagini care apar cu vehicule rusești ce folosesc blindaje improvizate, unele publicate în luna aprilie arătând cum soldații Moscovei au folosit bușteni primiți de la localnicii pro-ruși pentru a-și consolida vehiculele în contextul în care Rusia nu a reușit să obțină supremația aeriană deasupra Ucrainei.

Vehiculele rusești, blindate și camuflate cu improvizații

Alte imagini distribuite pe platformele social media la sfârșitul lunii martie au arătat de asemenea cum rușii au apelat încă din primele săptămâni ale invaziei la fân, covoare și crengi pentru a-și camufla inclusiv prețioasele tancuri și blindate.

Unii analiști care au urmărit îndeaproape conflictul din Ucraina afirmă că, în pofida superiorității lor numerice, forțele rusești au arătat un nivel de amatorism incredibil, dând drept exemplu numeroasele imagini găsite pe Twitter și alte platforme social media.

Lee, un expert în forțele armate ruse și cercetător la Foreign Policy Research Institute, afirma la momentul respectiv că situația este cu atât mai bizară încât rușii de fapt sunt foarte pricepuți în a-și camufla vehiculele și au demonstrat asta în exerciții militare din trecut.

Urmărește ultimele evoluții din a 103-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro