Sari direct la conținut

FOTO Cine este „Regina Ketaminei”, femeia acuzată că a furnizat drogul care a provocat moartea actorului Matthew Perry

HotNews.ro
Matthew Perry a murit 54 de ani în urma unei supradoze / Jasveen Sangha este acuzată că a furnizat ketamina care a provocat moartea actorului / FOTO Willy Sanjuan / AP / Profimedia
Matthew Perry a murit 54 de ani în urma unei supradoze / Jasveen Sangha este acuzată că a furnizat ketamina care a provocat moartea actorului / FOTO Willy Sanjuan / AP / Profimedia

Supranumită „Regina Ketaminei” de procurorii americani, presupusa traficantă de droguri Jasveen Sangha este una dintre cele cinci persoane despre care oficialii americani spun că i-au furnizat ketamină actorului Matthew Perry, cunoscut pentru rolul din „Friends”, exploatându-i dependența de droguri pentru profit și ducând la moartea lui prin supradoză, scrie BBC.

Sangha se confruntă acum cu nouă acuzații, inclusiv conspirație pentru distribuirea de ketamină și distribuirea de ketamină care a dus la moarte.

Femeia, care are dublă cetățenie americană și britanică, care a purtat un hanorac Nirvana la apariţia sa la tribunal, a pledat joi nevinovată.

Cererea ei de eliberare pe cauțiune a fost respinsă de oficialii americani și va rămâne în arest până la procesul ei din octombrie.

Rechizitoriul susține că distribuirea de ketamină de către Sangha la 24 octombrie 2023 a cauzat moartea lui Perry.

Ketamina este un anestezic disociativ care are unele efecte halucinogene, conform US Drug Enforcement Administration (DEA).

Este folosit ca anestezic injectabil pentru oameni și animale, iar sistemul nervos central devine aproape deconectat de corp.

Substanța ar trebui să fie administrată doar de un medic, spun anchetatorii, iar pacienții care au luat medicamentul ar trebui monitorizați de un profesionist din cauza posibilelor efecte nocive ale acestuia.

Se presupune că Jasveen Sangha a furnizat ketamina din stocul său pe care îl ținea în „ascunzătoarea sa” cel puțin din 2019.

Jasveen Sangha, sau Regina Ketaminei, ar furniza droguri doar celebrităților

Apartamentul ei din nordul Hollywood-ului a fost un „magazin dedicat vânzărilor de droguri”, a declarat Martin Estrada, procurorul american al districtului central din California, într-o conferință de presă joi.

Imagine generală asupra blocului în care se află apartamentul lui Jasveen Sangha în care au fost găsite fiolele de ketamină / 4CRNS, WCP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Imagine generală asupra blocului în care se află apartamentul lui Jasveen Sangha în care au fost găsite fiolele de ketamină / 4CRNS, WCP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Peste 80 de fiole de ketamina au fost găsite acolo în timpul unei percheziții, împreună cu mii de pastile care includ metamfetamina, cocaină și Xanax.

Droguri găsite acasă la Jasveen Sangha / FOTO US DOJ/Mega / The Mega Agency / Profimedia
Droguri găsite la proprietatea lui Jasveen Sangha / FOTO US DOJ/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Casa era locul în care se presupune că ea ar fi ambalat și distribuit droguri.

Ea „furnizează doar celebrităților”, a spus Erik Fleming, și el acuzat în dosar, despre Sangha.

În același timp, a trăit o viață bogată și mondenă, cu multe călătorii, pe care a împărtășit-o pe scară largă pe rețelele de socializare.

Sangha ar fi participat și la Globurile de Aur și la Oscar, în timp ce ar fi fost apropiată în contexte sociale de diverse celebrități.

Procurorii susțin că Sangha i-a furnizat ketamină lui Perry după ce dr. Salvador Plasencia, inculpat și el, a aflat că actorul era interesat de drog. Plasencia a obținut-o inițial de la Dr. Mark Chavez, un alt inculpat în acest caz, care a operat anterior o clinică de ketamina.

Procurorii susține că Plasencia l-a învățat și pe asistentul lui Perry, inculpatul Kenneth Iwamasa, cum să-i injecteze actorului ketamina.

Începând cu octombrie 2023, doamna Sangha a început să-i furnizeze lui Iwamasa ketamină, iar procurorii spun că știa că ketamina pe care a furnizat-o ar putea fi mortală.

„Acești inculpați țineau mai mult să profite de pe urma domnului Perry decât să aibă grijă de bunăstarea lui”, a spus Estrada.

El a susținut, de asemenea, că Sangha era o „sursă majoră de aprovizionare cu ketamina pentru alții, precum și pentru Perry”.

Jasveen Sangha ar putea avea legătură și cu un deces prin supradoză din 2019

Dacă va fi condamnată pentru toate acuzațiile în cazul lui Perry, Sangha s-ar putea confrunta cu o pedeapsă minimă obligatorie de 10 ani de închisoare și o pedeapsă maximă de închisoare pe viață, spune departamentul de justiție.

Autoritățile americane spun că au descoperit și presupusa legătură a doamnei Sangha cu un alt deces prin supradoză, de data aceasta în 2019.

Documentele instanței sugerează că ea știa despre pericolele pe care le prezintă ketamina după ce a vândut-o unui client pe nume Cody McLaury, care a murit în urma unei supradoze după ce a cumpărat medicamentul.

S-a raportat că ea a fost contactată de unul dintre membrii familiei sale, care i-a trimis un mesaj, spunând: „Ketamina pe care i-ați vândut-o fratelui meu l-a ucis. Este listată drept cauza morții”.

Câteva zile mai târziu, se spune că doamna Sangha a căutat pe Google: „Poate fi enumerată ketamina drept cauză de deces?”, potrivit anchetatorilor.

Autoritățile spun că Sangha va fi acuzată și în acest caz.

Lupta lui Matthew Perry cu drogurile

Reamintim că Matthew Perry, care a jucat rolul lui Chandler Bing în „Friends”, a murit în octombrie anul trecut, la vârsta de 54 de ani. Trupul său a fost găsit plutind cu fața în jos într-un jacuzzi în casa sa din cartierul Pacific Palisades. El a murit din cauza „efectelor acute ale ketaminei” și a înecului ulterior, potrivit unui raport de autopsie.

Perry și-a detaliat luptele cu dependența de droguri în cartea sa de memorii din 2022, „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing” („Friends, iubiri și marele lucru teribil”). El a scris că a început să abuzeze de medicamente după ce a fost implicat într-un accident cu jet ski pe platoul filmului „Fools Rush In” în 1997 și i s-a prescris Vicodin.

Anchetatorii cred că Perry „a căzut din nou în dependență” toamna anului trecută, a declarat procurorul american Martin Estrada, care a anunțat joi acuzațiile la adresa celor 5 persoane arestate.

Procurorii spun că cele cinci persoane arestate au profitat de vulnerabilitatea sa ca dependent și i-au furnizat actorului drogul care avea să îl ucidă în cele din urmă, spun procurorii, potrivit CNN.

INTERVIURILE HotNews.ro