Sari direct la conținut

FOTO Ucraina a primit vehiculele Pinzgauer 718 cumpărate de un soldat ucrainean de la o companie privată

HotNews.ro
FOTO Ucraina a primit vehiculele Pinzgauer 718 cumpărate de un soldat ucrainean de la o companie privată

Forțele armate ucrainene au făcut recepția vehiculelor blindate de patrulare Pinzgauer 718 6×6 cumpărate din Marea Britanie de un soldat ucrainean.

Imagini cu vehiculele au fost distribuite de administratorii contului Ukraine Weapons Tracker care monitorizează armamentul folosit în războiul din Ucraina.

Aceștia notează că, în mod interesant, acestea au fost cumpărate de un soldat ucrainean de la o companie privată din Marea Britanie cu proprii bani. El le-a donat apoi Forțelor de Apărare Teritorială, armata de voluntari care s-au înrolat pentru apărarea țării.

Ce sunt vehiculele blindate Pinzgauer 718

Numite oficial 6×6 Vector PPV (Protected Patrol Vehicle), blindatele Pinzgauer 718 sunt vehicule multirol ce pot fi folosite pentru misiuni de patrulare sau recunoaștere. Modelul 718 este o versiune blindată a vehiculelor Pinzgauer produse de către BAE Systems, cea mai mare companie europeană din industria apărării.

Se crede că, datorită blindajului său,Pinzgauer 718 beneficiază de protecția maximă disponibilă pentru un vehicul din această clasă. Podeaua sa este construită din Kevlar în timp ce geamurile sunt din sticlă blindată laminată.

Vector beneficiază de asemenea de un dispozitiv de bruiaj pentru a contracara dispozitivele explozive controlate prin radio.

Vehiculul de patrulare are un echipaj format din doi șoferi și poate transporta până la 4 soldați complet echipați, având o capacitate maximă de 1.600 de kilograme.

Urmărește ultimele evoluții din a 103-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro