Sari direct la conținut

FOTO „Urşii ies mai ales dimineaţa şi se bălăcesc”. Animalele de la Zoo Ploiești-Bucov se scaldă în minipiscine și primesc mai multe fructe, pe fondul caniculei

HotNews.ro
FOTO „Urşii ies mai ales dimineaţa şi se bălăcesc”. Animalele de la Zoo Ploiești-Bucov se scaldă în minipiscine și primesc mai multe fructe, pe fondul caniculei
Raton de la Grădina zoologică Ploieşti-Bucov. Sursa foto: Zoo Ploiești - Bucov / Facebook.com

Animalele de la grădina zoologică aflată în incinta Parcului Memorial „Constantin Stere” de la Bucov beneficiază, în această perioadă cu temperaturi extrem de ridicate, de o dietă specială adaptată condiţiilor meteorologice și sunt lăsați să se scalde în minipiscine, scrie marți Agerpres.

Cele aproximativ 600 de exemplare primesc foarte multă apă care este schimbată de mai multe ori pe zi, dar şi o cantitate suplimentară de legume şi fructe, a precizat directoarea adjunctă a Parcului Bucov, Alina Ene.

„Foarte multă apă schimbată de mai multe ori pe zi, adăpătorile sunt curăţate şi umplute permanent cu apă, partea de fân, nutreţ a fost înlocuită cu foarte multă masă verde. În funcţie de caracteristicile şi necesarul fiecărui animal, am suplimentat necesarul de legume şi fructe. Carnivorele consumă mai puţină carne în perioada asta (…). Le supraveghem tot timpul”, a declarat Alina Ena.

„Tot timpul luăm (legume şi fructe, n.r.) pentru că avem contracte de donaţii cu marile centre comerciale, parte din ele, şi zilnic ne aprovizionăm de acolo”, a adăugat aceasta.

De asemenea, animalele au la dispoziţie minipiscine săpate în pământ în care se pot răcori.

„Au avut tot timpul (minipiscine, n.r.), dar nu prea erau interesate animăluţele să se tăvălească pe acolo şi acum se duc singure. Urşii ies mai ales dimineaţa şi să bălăcesc în bazin, după care se retrag la umbră. Este mai greu pentru tigrii siberieni, pentru iaci, dar s-au adaptat, rezistă foarte bine pentru că se retrag în zone umbroase şi stau acolo”, a precizat Ene.

Grădina zoologică Ploieşti-Bucov adăposteşte circa 600 de exemplare din 60 de specii.

„În rest, nu au probleme niciunele dintre ele pentru că s-au adaptat foarte bine şi, aşa cum vara ne surprind că rezistă la căldură şi stau în locuri umbroase, se bagă în apă, ies, se tăvălesc în mocirlă şi se simt foarte bine, la fel şi iarna animale care nu prea stăteau afară acum stau, iar când a mai nins, chiar se tăvăleau în zăpadă”, a mai explicat directoarea.

INTERVIURILE HotNews.ro