Sari direct la conținut

FOTO VIDEO Trupele rusești au atacat peste noapte centrala nucleară ucraineană din regiunea Nikolaev. Energoatom: O explozie a avut loc la 300 de metri de reactoare

HotNews.ro
Centrala nucleara Pivdennoukrainsk , Foto: Dreamstime.com
Centrala nucleara Pivdennoukrainsk , Foto: Dreamstime.com

Trupele rusești au lovit în primele ore ale zilei de luni centrala nucleară Pivdennoukrainsk din regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei, dar reactoarele acesteia nu au fost avariate și funcționează normal, a transmis compania nucleară de stat ucraineană Energoatom, potrivit Reuters

O explozie a avut loc la 300 de metri de reactoare și a avariat clădirile centralei la scurt timp după miezul nopții, a precizat Energoatom într-un comunicat.

Atacul a avariat, de asemenea, o centrală hidroelectrică din apropiere și liniile de electricitate.

„În prezent, toate cele trei unități de putere ale centralei nucleare PNPP (Pivdennoukrainsk) funcționează normal. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în rândul personalului centralei”, a precizat Energoatom.

Aceasta a publicat două fotografii care arată un crater despre care a spus că a fost provocat de explozie. Într-una dintre imagini, un bărbat stătea în crater pentru a da o idee despre dimensiunea acestuia.

Volodimir Zelenski a declarat că „invadatorii au vrut să tragă din nou, dar au uitat ce este o centrală nucleară. Rusia pune în pericol întreaga lume. Trebuie să o oprim înainte să fie prea târziu”.

Regiunea Nikolaev a fost supusă în ultimele săptămâni unui atac constant cu rachete de către forțele rusești.

O altă centrală nucleară ucraineană, cea de la Zaporojie – care este cea mai mare din Europa și se află la aproximativ 250 km la est de cea din Nikolaev – a fost închisă la începutul acestei luni din cauza bombardamentelor rusești, ceea ce a provocat îngrijorări cu privire la un posibil dezastru nuclear.

(foto articol © SlavkoSereda | Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro