Sari direct la conținut

Fugit în pădure pentru a nu fi trimis la război în Ucraina. Un rus trăiește de 4 luni într-un cort în sălbăticie

HotNews.ro
Un rus traieste in padure de 4 luni pentru a nu fi trimis la razboi in Ucraina, Foto: Aliyev Alexei Sergeevich / ImageSource / Profimedia
Un rus traieste in padure de 4 luni pentru a nu fi trimis la razboi in Ucraina, Foto: Aliyev Alexei Sergeevich / ImageSource / Profimedia

Când Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială a rezerviștilor în septembrie anul trecut, mii de ruși au ales să treacă granița în principal către Georgia și Kazahstan pentru a fugi să fie trimiși pe frontul din Ucraina. Cu toate acestea, au fost și oameni care au ales alte variante. Astfel, lui Adam Kalinin – al cărui nume nu este real – i-a luat o săptămână să decidă că cel mai bun lucru pe care îl putea face era să se mute în pădure, relatează BBC.

Specialistul IT a fost de la început împotriva războiului, a primit o amendă și a petrecut două săptămâni în detenție pentru că a lipit pe peretele blocului său un afiș cu „Nu războiului”.

Așa că, atunci când Putin a anunțat că 300.000 de oameni sunt chemați pentru a ajuta la schimbarea ritmului războiului pe care îl pierdea, Kalinin nu a vrut să riște să fie trimis în prima linie pentru a ucide ucraineni.

Dar, spre deosebire de sute de mii de alții, el nu a vrut să părăsească țara.

Trei lucruri l-au ținut în Rusia: prietenii, constrângerile financiare și neliniștea de a abandona ceea ce cunoaște.

„Să plec ar fi fost un pas dificil de a părăsi zona mea de confort”, a declarat Kalinin, care are treizeci de ani, pentru BBC. „Nici aici nu este tocmai confortabil, dar cu toate acestea, din punct de vedere psihologic, ar fi foarte greu să plec”.

Și așa a făcut pasul neobișnuit de a-și lua rămas bun de la soția sa și de a se îndrepta spre pădure, unde locuiește într-un cort de aproape patru luni.

El folosește o antenă legată de un copac pentru acces la internet și panouri solare pentru energie.

El a suportat temperaturi de până la -11 grade Celsius și trăiește cu alimente aduse în mod regulat de soția sa.

A trăi fără a avea acces la utilități, spune el, este cel mai bun mod la care se poate gândi pentru a evita să fie mobilizat în război. Dacă autoritățile

nu îi pot înmâna personal o citație, el nu poate fi obligat să meargă la război.

„Dacă nu pot fizic să mă ia de mâini și să mă conducă la biroul de înrolare, aceasta este o apărare funcțioanșă în proporție de 99% împotriva mobilizării sau a altor hărțuiri”.

Muncă remote din pădure

În anumite privințe, Kalinin își continuă viața ca înainte. Încă lucrează opt ore pe zi în același loc de muncă, deși pe tot parcursul iernii – cu lumina sa limitată – nu are suficientă energie solară pentru a lucra zile întregi și astfel își compensează orele în weekend. Conexiunea sa la internet printr-o antenă cu rază lungă de acțiune legată de un pin este suficient de fiabilă încât comunicarea să nu fie o problemă.

Unii dintre colegii săi se află acum în Kazahstan. Ei au plecat din Rusia după ce a început mobilizarea.

El este, de asemenea, un iubitor al aerului în aer liber, petrecând multe dintre vacanțele trecute în camping în sudul Rusiei împreună cu soția sa. Când a luat decizia de a se muta definitiv în sălbăticie, avea deja mult din echipamentul de care avea nevoie.

Viața lui Kalinin în pădure i-a adus un anumit nivel de popularitate online, 17.000 de oameni urmărindu-i actualizările aproape zilnice pe Telegram. El postează videoclipuri și fotografii cu împrejurimile sale, cu rutina lui zilnică și despre cum este organizată tabăra lui.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro