Sari direct la conținut

Gabriela Firea: Nimeni nu a închis biserica, în niciun război. Prin urmare, nici un război sanitar nu poate fi o justificare pentru închiderea bisericilor

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Facebook - Gabriela Firea
Gabriela Firea, Foto: Facebook - Gabriela Firea

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea reclamă faptul că autorităţile au interzis pelerinajele în loc să organizeze circuite şi să le explice enoriaşilor că trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară, scrie News.ro. Ea „garantează”, în numele PSD, o bună organizare în ceea ce priveşte acest gen de activităţi, dacă social-democraţii vor reuşi să obţină o majoritate parlamentară.

„Cu adevărat, trebuie să avem grijă în această perioadă de sănătatea noastră. Cu adevărat, nu mai putem să spunem că nu se întâmplă nimic şi să mergem cu miile în pelerinaje sau cum a fost ieri (sâmbătă – n.r.) la Prislop, pentru Sfântul Părinte Arsenie Boca. Dar asta nu înseamnă că trebuie să interzicem credinţa. Nu înseamnă că voi fi vreodată de acord să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa. Asta arată că Guvernul este neputincios, că autoritatea statului este haotică. Normal era ca autoritatea locală, împreună cu biserica, să organizeze circuite, să le explice enoriaşilor să păstreze distanţa, să folosească masca de protecţie şi astfel puteau să meargă la slujbă. Aşa şi cu situaţia de mâine, cu Sfântul Andrei, nu este normal să acceptăm faptul că trăim într-o ţară în care este interzisă credinţa”, afirmă fostul primar al Capitalei.

Firea „garantează”, în numele PSD, o bună organizare în ceea ce priveşte acest fel de activităţi, dacă social-democraţii vor reuşi să obţină majoritate parlamentară.

„Nimeni nu a închis biserica, în niciun război. Prin urmare, nici un război sanitar nu poate fi o justificare pentru închiderea bisericilor. Soluţia este organizarea, buna organizare, pe care noi o garantăm dacă vom reuşi să avem un număr suficient de parlamentari astfel încât în jurul PSD să fie alcătuită majoritatea parlamentară şi să putem să mergem la Palatul Cotroceni cu o formulă de guvernare”, a adăugat liderul social-democrat.

Tradiţionalele pelerinaje religioase au fost însoţite în ultima vreme de scandaluri legate de prezenţa enoriaşilor la evenimente şi de restricţiile sanitare impuse în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel de discuţii au existat şi de Sfânta Parascheva, şi de Sfântul Dumitru, iar cea mai recentă este legată de sărbătoarea de Sfântul Andrei, organizată în judeţul Constanţa.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro