Sari direct la conținut

Gabriela Firea şi-a dat demisia din Senat. „Sunt convinsă că ne vom revedea”

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin

Plenul Senatului a luat act, marţi, de demisia senatoarei PSD Gabriela Firea şi a aprobat vacantarea mandatului de senator, începând cu data de 1 iulie 2024, informează Agerpres.

„Demisionez din Senatul României începând cu data de 1 iulie, ca urmare a alegerii mele în Parlamentul European (…). Vreau să vă mulţumesc foarte mult pentru colaborarea atât în plen, cât şi în comisiile de specialitate, să vă asigur în continuare de tot respectul meu şi toată buna colaborare, şi sunt convinsă că ne vom revedea, chiar dacă în alte structuri organizatorice”, a transmis Firea.

Totodată, senatorii au dat un vot în unanimitate pentru vacantarea mandatului de senator.

„Să dăm şi vot pe vacantarea mandatului de senator. Luăm act de demisia doamnei senator Gabriela Firea, începând cu data de 1 iulie 2024, şi supun votului vacantarea mandatului de senator ales în Circumscripţia electorală 42 Bucureşti”, a precizat Sorin Cîmpeanu, vicepreşedinte al Senatului şi preşedinte de şedinţă.

Deși a pierdut în fața lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea a obținut un mandat de europarlamentar după ce a candidat pe lista comună PSD-PNL.

Rezultatele finale la europarlamentare nu au fost transmise de BEC cu toate că au trecut 9 zile de la închiderea urnelor. Autoritatea electorală a precizat pentru HotNews.ro că „speră” ca în cursul zilei de marți să finalizeze procedura.

Potrivit rezultatelor provizorii comunicate joi de BEC, alianţa PSD-PNL a obţinut 48.56% dintre mandatele de parlamentari europeni, urmată de AUR – 14.93%, Alianţa Dreapta Unită – 8.70%, UDMR – 6.48%, Partidul SOS România – 5.03% și candidatul independent Nicu Ștefănuță.

INTERVIURILE HotNews.ro