Sari direct la conținut

Geambașu despre David Popovici: Atât timp cât este plătit din fonduri bugetare are o responsabilitate față de publicul românesc

HotNews.ro
David Popovici, Foto: YUTAKA / AFLO / Profimedia
David Popovici, Foto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

Cel mai înalt nivel sportiv al lui David Popovici a fost atunci când a bătut recordul mondial la sută, proba-regină a înotului, cucerind și aurul la 200, la Campionatul European de la Roma din 2022. Nu trebuie să fii mare specialist să știi asta.

Atunci a ars etapele, iar reținerea de acum în setarea obiectivului („dacă mă pregătesc pentru o medalie de aur și asta este singura mea așteptare și voi pierde, voi fi devastat”) aduce cred la suprafață reziduurile unor îndoieli încolțite la Mondialul de la Fukuoka, unde Popovici nu a cucerit nicio medalie. Ba mai mult, încheind pe un terifiant loc 6 cursa de 100 de metri.

Nu am priceput de ce eventualitatea extraordinară a cuceririi unei medalii olimpice de aur ar fi sinonimă pentru David cu „o amăgire, că mi-am îndeplinit obiectivul”. Serios?

Nu mă pun nici în pielea, nici în apa lui, dar e bine să îi reamintim lui David Popovici că atât timp cât este plătit și premiat din fonduri bugetare (salariul de la CS Dinamo, bonusul de performanță de la Guvern) nu este doar o întreprindere privat-familială. El are o responsabilitate concretă față de publicul românesc.

Citește editorialul lui Cristian Geambașu de pe Golazo.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro