Sari direct la conținut

George Tuță revendică victoria la Primăria Sectorului 1 și îi cere lui Clotilde Armand să înceapă procesul de preluare a mandatului

HotNews.ro
George Tuță revendică victoria la Primăria Sectorului 1 și îi cere lui Clotilde Armand să înceapă procesul de preluare a mandatului
Candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, George Tuță. Foto: Agerpres

Candidatul PSD-PNL George Tuță la Primăria Sectorului 1 i-a cerut joi actualui edil, Clotilde Armand, să înceapă procesul de preluare a mandatuluil, lucru care se va întâmpla în toamnă. Liberalul a revendicat victoria la alegerile locale din 9 iunie. Biroul Central Electoral nu a transmis până la ora redactării aceste știri rezultatele oficiale de la scrutinul de dumiică.

Clotilde Armand cere renumărarea voturilor. George Tuță revendică victoria

„Am încheiat un proces electoral intens, care s-a derulat sub semnul corectitudinii şi al atenţiei pentru integritatea rezultatelor. După aproape 80 de ore de la închiderea urnelor, avem confirmate rezultatele anunţate de noi încă de luni dimineaţă, după numărătoarea paralelă: cetăţenii sectorului au votat pentru schimbare! Le mulţumesc în primul rând zecilor de reprezentanţi şi observatori, celor care au numărat, predat, apărat sacii cu voturi şi care s-au asigurat că voturile noastre sunt respectate, nedormiţi, ţinuţi în caniculă şi umiliţi de o organizare defectuoasă a procesului electoral. Le mulţumesc votanţilor mei pentru încrederea acordată, încă o dată le spun că nu voi dezamăgi aşteptările investite în mine”, a scris George Tuţă, joi pe Facebook, citat de News.ro.

Liberalul le-a mulţumit şi votanţilor care au avut altă opţiune.

„Ei au contribuit prin votul lor la consolidarea unui climat democratic normal în orice comunitate. Vreau să le transmit că voi fi un primar al tuturor, un primar care va pune accent pe comunitate, indiferent de opţiunile politice individuale. Vreau să mulţumesc echipei mele de campanie, celei de la PNL şi celei de la PSD. Am dovedit împreună că viziunile ideologice diferite nu se anulează, ci se completează atunci când eşti unit de crezul comun al unui sector care trebuie să se dezvolte. Vreau să îi felicit pe toţi contracandidaţii mei pentru parcursul din campanie. M-au îndemnat permanent să fiu mai bun, mai la obiect”, a mai spus Tuţă.

„Începând din acest moment, am ieşit din logica de campanie şi începem să lucrăm pentru cetăţenii Sectorului 1”, a continuat liberalul.

„Nu înseamnă că vom înceta să amendăm derapajele administrative, dar vom avea o atitudine pozitivă, orientată spre construcţie. Mă bazez în continuare pe acei oameni din Primăria Sectorului 1 care au dovedit profesionalism, integritate şi spirit comunitar. Am însă toleranţă zero faţă de lucrurile pe care le voi regăsi în neregulă în primărie, nu voi ezita să le denunţ şi să le repun de îndată pe făgaşul normal. Voi continua proiectele corecte, voi pune punct proiectelor ineficiente, voi crea lucruri noi care puteau fi realizate dar, din diferite motive, nu s-au întâmplat. În această idee, transmit primarului în funcţie solicitarea oficială de a demara procesul de preluare a mandatului, lucru care, după cum ştiţi, din motive de calendar, se va întâmpla în toamnă. Voi solicita crearea unei echipe de tranziţie, formată din persoane din primărie şi din specialişti din echipa mea, care să asigure preluarea din mers a dosarelor principale, a calendarelor prevăzute, a cheltuielilor angajate, a proiectelor care se finalizează, cu accent pe legalitate şi eficienţă. Mă aştept ca lucrurile să se deruleze în baza unei bune înţelegeri, care ţine cont numai de interesele locuitorilor din Sectorul 1. Echipa de tranziţie trebuie să aibă acces la documente fără îngrădiri şi să lucreze într-un climat de profesionalism şi sinceritate, pentru că viaţa nici nu se termină cu Clotilde Armand, nici nu începe cu George Tuţă”, a mai precizat el.

Acesta a mai afirmat că va cere şi întâlniri în persoană cu primarul în funcţie Clotilde Armand „pentru a ne pune de acord asupra aspectelor tehnice şi asupra celor mai bune practici în ceea ce priveşte schimbarea de administraţie”.

PNL susține că rezultatul final înregistrat la AEP, după încheierea verificării secţiilor este George Tuţă – 35.910 de voturi şi Clotilde Armand – 35.237 de voturi, scrie News.ro.

BEC nu a furnizat date oficiale privind câștigătorul de la Primăria Sectorului 1

HotNews.ro a cerut un punct de vedere la BEC și AEP privind aceste informații.

Până la redactarea acestei știri, BEC nu a furnizat datele finale privind scorurile obținute de candidați la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024.

Ultima comunicare oficială a fost făcută miercuri seară, la ora 20, de către purtătorul de cuvânt al BEC, Anamaria Revnic-Călugăriţa, care a anunţat că, în urma centralizării la nivel naţional a 97,23% dintre cele 3.186 de circumscripţii electorale, gradul de participare la vot a fost de 51,12%, numărul total al voturilor valabile exprimate este de 7.511.415, reprezentând 96,63% din numărul celor care s-au prezentat la urne.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut joi renumărarea voturilor, susținând că are dovezi că scrutinul din 9 iunie a fost fraudat și că va depune dovezile la Parchetul General.

Membra USR i-a acuzat pe liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, că „ sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că în ședința de miercuri a respins mai multe cereri pentru anularea alegerilor locale de duminică, inclusiv pe cea formulată de actualul edil al Sectorului 1, Clotilde Armand.

Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită.

BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

INTERVIURILE HotNews.ro