Sari direct la conținut

Georgia: Zeci de mii de manifestanți cer aderarea la UE

HotNews.ro
Manifestatii de sustinere a Ucrainei in Georgia, Foto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia
Manifestatii de sustinere a Ucrainei in Georgia, Foto: Vano Shlamov / AFP / Profimedia

Zeci de mii de manifestanți au mărșăluit luni în capitala Georgiei, Tbilisi, pentru a cere ca această fostă republică sovietică din Caucaz să adere la Uniunea Europeană, potrivit AFP.

Fluturând steaguri europene și georgiene, aproximativ 60.000 de manifestanți s-au adunat în fața parlamentului georgian, potrivit unui reporter AFP, la câteva zile după ce Comisia Europeană a recomandat să aștepte înainte de a accepta o cerere a Tbilisi.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a exprimat încrederea că Ucrainei i se va acorda statutul de candidat oficial la aderare, informează DPA.

„Desigur, aceasta este şi o decizie istorică pe care Consiliul European trebuie să o ia acum, dar pregătirile sunt bune”, a spus ea, adăugând că este încrezătoare în perspectivele existente.

Declaraţiile preşedintei Comisie Europene survin după ce vineri instituţia pe care o conduce s-a declarat în favoarea desemnării oficiale a Ucrainei şi a Republicii Moldovei drept ţări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Cele 27 de state membre ale UE urmează să discute recomandarea Comisiei la un summit care va avea loc la Bruxelles, joi şi vineri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro