Sari direct la conținut

Gigi Becali a intrat în AUR. Va candida pentru un loc în Camera Deputaților 

Gigi Becali a intrat în AUR. Va candida pentru un loc în Camera Deputaților 
George Simion și Gigi Becali. Foto: captură video

Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a intrat în AUR, partidul condus de George Simion. El a declarat pentru Fanatik că va candida la alegerile parlamentare pentru un loc de deputat.

„M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George Simion la alegerile prezidențiale. Eu nu doar ca îl voi susține pe el, dar voi candida pe listele AUR pentru Camera Deputaților. Atât pot să vă spun pentru moment”, a spus Gigi Becali. 

Duminică, George Simion a făcut un live pe Facebook, în care apare alături de Gigi Becali, în localitatea gălățeană Pechea, afectată grav de inundații. 

„Dragii mei, am oprit campania electorală, ne ducem să îi ajutăm pe sinistrați. Toți colegii noștri sunt invitați în Comuna Pechea, lângă pompieri”, spune Simion care se afla lângă patronul echipei FCSB. 

Înainte de campania pentru alegerile europarlamentare din luna iunie, Simion a mers la Gigi Becali acasă cu Mihail Neamțu, pentru a-i cere finanțare pentru campania electorală

„Campania a început, și atunci nu se poate. Dacă venea mai devreme, îl împrumutam, partidul, cu 500 de mii (n. red.: de euro), cum am împrumutat și PSD-ul. Acum împrumutam AUR-ul”, spunea, la acea vreme, Becali. 

Gigi Becali a fost eliberat din închisoare în aprilie 2016, după ce a fost condamnat în trei dosare la 3 ani și 6 luni cu executare. El a fost condamnat în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.Gigi Becali nu este la primul contact cu politica.

El a fost europarlamentar în perioada 2009-2012, ales pe listele Partidului România Mare (PRM). Pentru o perioadă scurtă, din decembrie 2012 până în mai 2013, el a fost și deputat, ales pe listele Partidului Național Liberal (PNL).

INTERVIURILE HotNews.ro