Sari direct la conținut

Giorgio Armani dezvăluie la 90 ani care este secretul longevității și spune când se va retrage din fruntea imperiului pe care l-a construit

HotNews.ro
Giorgio Armani dezvăluie la 90 ani care este secretul longevității și spune când se va retrage din fruntea imperiului pe care l-a construit
Giorgio Armani la Săptămâna modei de la Milano, septembrie 2024. Sursă foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Giorgio Armani, fondatorul brandului de modă italian omonim, a declarat într-un interviu publicat duminică că intenționează să se retragă în următorii doi sau trei ani, transmite Reuters.

Armani are 90 de ani și a fost până acum foarte rezervat în ceea ce privește planurile de succesiune pentru compania pe care a fondat-o în 1975 și pe care încă o controlează ferm.

„Îmi mai pot acorda doi sau trei ani ca șef al companiei. Nu mai mult, ar fi negativ”, a declarat el pentru ziarul italian Corriere della Sera.

Armani a spus că are nopți neliniștite în care visează la un viitor în care „nu mai trebuie să fiu cel care spune «Da» sau «Nu»”.

El a adăugat că a primit abordări „puțin mai insistente” din partea unor potențiali investitori externi în compania sa, „dar pentru moment nu văd nicio deschidere”.

Întrebat care este secretul longevității, Giorgio Armani a spus: „Disciplina”.

Jurnaliștii care l-au intervievat pe celebrul designer italian l-au întrebat dacă este adevărat că a început să facă sport, după ce a observat în niște imagini televizate că s-a „rotunjit”.

„Există un moment în care te uiți în oglindă și spui: ei bine, eram altfel. Apoi e presa, care îți amintește cum erai. Și mai sunt pozele – un dezastru. Dar eu încerc să limitez problema prin alegerea fotografiilor”, a spus Armani.

El a mai declarat că a început să facă sport în urmă cu patru decenii, iar în ultimii ani are o rutină.

„Am început să fac exerciții în mod serios când aveam 50 de ani, în fiecare dimineață. În ultimii 15 ani, de două ori pe zi, când mă trezesc și înainte de a mă culca seara”.

Fără copii cărora să le lase afacerea, au existat speculații cu privire la viitorul pe termen lung al imperiului Armani și dacă, într-o industrie dominată de conglomerate de lux precum Louis Vuitton și Kering, acesta va putea menține independența pe care o prețuiește.

În interviul acordat Corriere della Sera, Armani a declarat că a „construit un fel de structură, un proiect, un protocol” pentru a reglementa succesiunea sa, fără a da detalii.

Anul trecut, Reuters a relatat despre un document deținut de un notar din Milano, care stabilește viitoarele principii de conducere pentru cei care vor moșteni grupul, și despre un altul care detaliază aspecte precum protejarea locurilor de muncă în cadrul companiei.

Printre moștenitorii lui Armani se speculează că se numără sora sa, alți trei membri ai familiei care lucrează în firmă, colaboratorul și partenerul său Pantaleo Dell’Orco, dar și o fundație caritabilă.

INTERVIURILE HotNews.ro