Sari direct la conținut

Glonțul i-a trecut la mai putin de 1 centimetru de cap, anunță fostul medic al lui Donald Trump, care în trecut spunea că republicanul „ar putea trăi până la 200 de ani” / Cum se vindecă rana

HotNews.ro
Glonțul i-a trecut la mai putin de 1 centimetru de cap, anunță fostul medic al lui Donald Trump, care în trecut spunea că republicanul „ar putea trăi până la 200 de ani” / Cum se vindecă rana
Donald Trump, Sursa foto: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Glonțul care l-a atins la ureche pe Donald Trump, în cursul mitingului de campanie de săptămâna trecută din Butler, Pennsylvania, i-a provocat o rană adâncă de doi centimetri, care este în proces de vindecare, a anunțat fostul său medic de la Casa Albă, Ronny Jackson, într-un buletin de sănătate dat publicitpții, informează AFP.

„Glonţul a trecut la mai puţin de un centimetru de cap şi a lovit partea superioară a urechii drepte”, a scris Ronny Jackson, într-o notă de o pagină, publicată pe contul său oficial de pe rețeaua de socializare X, potrivit Agerpres.

Trecerea glonţului „a produs o rană de 2 centimetri lăţime care se întinde până la suprafaţa cartilaginoasă a urechii. Mai întâi au avut loc sângerări importante, urmate de umflarea marcată a întregii părţi superioare a urechii”, a adăugat fostul medic, devenit între timp parlamentar al dreptei dure în Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA.

Umflătura a scăzut de atunci, iar rana lui Trump începe „să se vindece corect”, a mai scris el.

Fostul medic al Casei Albe s-a remarcat în 2018 felicitând cu multe superlative robusteţea fizică a lui Donald Trump şi „genele sale grozave”, asigurând că, dacă republicanul ar fi avut „o dietă mai sănătoasă în ultimii 20 de ani, el putea trăi până la 200 de ani”.

Puţin după acest episod, Donald Trump l-a nominalizat la conducerea Departamentului pentru Veterani, dar Ronny Jackson a fost nevoit să refuze în urma acuzaţiilor că a distribuit medicamente în mod necorespunzător şi că uneori era beat la locul de muncă.

Lovit de tirul unei puşti automate, care a făcut un mort şi doi răniţi printre spectatori, Donald Trump a trebuit să fie evacuat de la miting, cu urechea sângerând şi pumnul ridicat sfidător, imagini care sunt prezentate încontinuu la televiziuni de o săptămână şi au bulversat campania prezidenţială.

Atacatorul, un tânăr de 20 de ani ale cărui motivaţii rămân neclare, a fost ucis imediat după ce a deschis focul.

Aclamat săptămâna aceasta de familia republicană reprezentată la vârf în timpul convenţiei de nominalizare, fostul preşedinte al Statelor Unite a ţinut sâmbătă, în statul Michigan, primul miting de campanie de când a fost victima acestei tentative de asasinat.

La acest eveniment, Trump a profitat de ocazie pentru a-i ironiza pe democraţi şi a o compara pe fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu un câine.

Democraţii „au câteva probleme. Nr. 1, ei habar nu au cine este candidatul lor”, a spus Trump, în timp ce persoanele prezente la mitingul de campanie râdeau şi făceau glume. „Omul ăsta se duce şi primeşte voturi şi acum vor să i le ia”, a adăugat el, după ce liderul de Casa Albă s-a confruntat cu apeluri din partea unor democraţi importanţi de a pune capăt candidaturii sale.

Referindu-se la Pelosi, Trump a spus: „S-a întors împotriva lui ca un câine. E nebună ca o ploşniţă”.

INTERVIURILE HotNews.ro