Sari direct la conținut

Greta Thunberg, reținută de poliție în Copenhaga. Activista, ridicată în cătușe de la un miting pro-Palestina

HotNews.ro
Greta Thunberg, reținută de poliție în Copenhaga. Activista, ridicată în cătușe de la un miting pro-Palestina
Greta Thunberg Foto: Jan Kaare Ness / AFP / Profimedia

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost reținută miercuri de poliția daneză în legătură cu ocuparea clădirii universității la un miting pro-Palestina, potrivit cotidianului danez Ekstrabladet, citat de Reuters. Imagini distribuite pe rețelele de socializare o arată pe tânără încătușată în timp ce este ridicată de poliție.

Anterior, Thunberg a distribuit un clip video pe Instagram din fața Universității din Copenhaga. „Studenții împotriva ocupației” sunt la clădirea administrativă a Universității din Copengaha, iar poliția a început să înlăture protestatarii, a scris ea.

De asemenea, gruparea „Studenți împotriva ocupației” a publicat un mesaj în care anunță că au ocupat muzeul universității și nu vor părăsi zona până când conducerea universității nu va îndeplini solicitările sale.

„Nu vom părăsi zona până când Universitatea din Copenhaga nu încheie colaborările cu universitățile israeline”, a transmis gruparea.

Cu toate acestea, planurile studenților au fost zădărnicite de intervenția polițiștilor. Potrivit reporterului Ekstrabladet, mai multe persoane, în afara de Thunberg, au fost ridicate în cătușe de oamenii legii.

Potrivit Reuters, șase persoane au fost reținute după ce 20 de persoane au blocat intrarea în universitate, iar trei au pătruns în interior. Poliția nu a confirmat identitatea celor reținuți, dar un reprezentant al grupării „Studenți împotriva ocupației” a spus că Thunberg se numără printre cei șase.

INTERVIURILE HotNews.ro