Sari direct la conținut

Grevă de avertisment la Radio România din cauza „discrepanțelor salariale nerușinate”

HotNews.ro
Sediul Radio Romania, Foto: romania-actualitati.ro
Sediul Radio Romania, Foto: romania-actualitati.ro

Angajații Radio România au anunțat că vor organiza o grevă de avertisment, marți, între orele 13:00-15:00. Ei protestează din cauza diferențelor salariale prea mari din radioul public, conform unui comunicat citat de Agerpres.

Greva va avea loc atât la sediul central din București, dar și la sediile studiourilor regionale, au anunțat Sindicatul Naţional din Cultură – FAIR şi Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind.

„Având în vedere refuzul administraţiei conduse de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Răzvan Ioan Dincă, de a convoca Comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă pentru a soluţiona discrepanţele salariale neruşinate din instituţie, avocatul Federaţiei Cultură şi Mass Media FAIR – MediaSind a notificat oficial conducerea instituţiei privind declanşarea acţiunilor greviste”, au transmis angajații.

Ei acuză că șeful Radio România a refuzat orice propunere de întâlnire pentru negocierea salariilor, dar și pentru discuțiile legate de desfășurarea grevei. 

Premierul Marcel Ciolacu a promis alocarea a 40 de milioane de lei către Societatea Română de Radiodifuziune, pentru a corecta diferențele existente între angajații radio și cei ai Televiziunii Române, dar și pe cele dintre angajați și conducere. 

„Deşi banii au fost alocaţi, şeful SRR împreună cu camarila sa plătită regeşte din instituţia publică de presă, continuă să dispreţuiască situaţia dramatică în care se află profesioniştii din Radio România”, au mai spus angajații.

„Dragi colegi, nu vă fie teamă, acţiunile greviste sunt legale, fiind protejate de prevederile Constituţiei României, ale Legii Dialogului Social, Codului Muncii, dar şi de Convenţiile OIM şi directivele europene din domeniul negocierii colective”, au încheiat greviștii comunicatul.

INTERVIURILE HotNews.ro