Sari direct la conținut

Grupul de mercenari Wagner, „din ce în ce mai fragmentat” de la moartea lui Prigojin

HotNews.ro
Mercenari Wagner in Belarus, Foto: Belarusian Defense Ministry via VoenTV / AP / Profimedia
Mercenari Wagner in Belarus, Foto: Belarusian Defense Ministry via VoenTV / AP / Profimedia

Grupul de mercenari Wagner, „din ce în ce mai fragmentat” de la moartea lui PrigojinGrupul mercenar Wagner a devenit „din ce în ce mai fragmentat” în anul care a trecut de când liderul său Evgheni Prigozhin și fondatorul Dmitri Utkin au fost uciși într-un accident aviatic, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit, potrivit Sky News.

„În comparație cu numărul maxim de personal de aproximativ 50.000 în 2023, este foarte probabil ca Wagner să mențină acum aproximativ 5.000 de persoane în total în cadrul desfășurărilor sale din Belarus și Africa”, a declarat ministerul în ultima sa actualizare.

Prigoţin și Utkin s-au numărat printre cei 10 morți în urma prăbușirii avionului lor la nord de Moscova urmă cu un an, în circumstanțe misterioase.

S-a întâmplat la două luni după ce șeful Wagner a condus o revoltă de scurtă durată împotriva conducerii militare a Rusiei, constituind cea mai serioasă provocare împotriva lui Vladimir Putin de la venirea sa la putere în 1999.

Grupul Wagner a fost format din foști condamnați și mercenari și a jucat un rol-cheie pe câmpul de luptă în invazia Rusiei în Ucraina.

De asemenea, a fost activ în conflictele din Siria, Republica Centrafricană, Sudan și Libia.

Ministerul Apărării a distribuit, de asemenea, o hartă a celei mai recente situații de pe câmpul de luptă din estul Ucrainei:

INTERVIURILE HotNews.ro