Sari direct la conținut

Hong Kong: Guvernul va organiza primele discutii cu protestatarii 

HotNews.ro

Guvernul din Hong Kong va demara primele discutii cu reprezentantii pro-democratie in aceasta saptamana, a anuntat un oficial, luni seara, dupa ce liderii studentilor au promis sa nu inceteze protestele, informeazaThe Guardian.

Protestatarii au declarat ca nu se vor retrage din cele trei zone din oras, pana cand discutiile se vor incheia cu succes, chiar daca numarul participantilor s-a diminuat. Acestia au solicitat ca guvernul sa nu foloseasca forta pentru a-i indeparta.

Locuitorii au inceput sa revina la serviciu si scolile si-au redeschis portile. Dar liniile de autobuze raman in continuare deviate din cauza blocajelor care persista pe unele strazi. Circulatia masinilor era, in consecinta, foarte densa iar metrourile erau supraincarcate, suscitand frustrarea pasagerilor.

Miscarea a beneficiat de o larga sustinere a opiniei publice dar, dupa opt zile de paralizie, nemultumirea crestea in continuu, in special in randul comerciantilor care platesc printre cele mai scumpe chirii din lume.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro