Sari direct la conținut

Huiduielile de la concertul Coldplay au ajuns în presa britanică: „Manelele sunt controversate în România”

HotNews.ro
Huiduielile de la concertul Coldplay au ajuns în presa britanică: „Manelele sunt controversate în România”
Artistul Babasha a fost invitat să cânte la concertul Coldplay

Site-ul britanic NME, specializat în muzică și film, relatează incidentul de la primul concert al celor de la Coldplay la București.

„Un invitat la concertul din România al trupei Coldplay de săptămâna aceasta a fost huiduit pentru că a cântat manele. Grupul, care va fi cap de afiș la Glastonbury la sfârșitul acestei luni, l-a invitat pe cântărețul român de manele Babasha să cânte alături de Chris Martin în timpul primului lor concert din București, pe 12 iunie”, așa începe articolul publicat vineri de site-ul britanic NME, unul dintre cele mai respectate titluri de site-uri de muzică din presa britanică.

Publicația descrie apoi incidentul. 

„Cu toate acestea, momentul a fost întâmpinat cu huiduieli din partea publicului și a fost urmat de multe controverse ulterior. Manele este un gen muzical controversat în România, deoarece unele dintre piesele de conținut pot avea conotații negative”, scrie site-ul britanic.

NME citează ceea ce a spus Chris Martin pe scenă, dar și declarațiile ulterioare incidentului ale lui Bababsha.

Site-ul nu mai face apoi nicio trimitere la cel de-al doilea concert al trupei Coldplay, and Babasha a cântat din nou, dar nu a mai fost huiduit. 

Apoi, NME scrie că trupa britanică a început să prezinte noul lor single „feelslikeimfallinginlove”, prima piesă de pe viitorul lor album „Moon Music”.

Pe Twitter/X formația au postat o imagine cu titlul piesei în fața unei luni holografice pe un fundal de culoare verde-cenușiu, scriind, de asemenea, ’21 iunie’ – se presupune că este data de lansare a piesei.

Citește și VIDEO Chris Martin de la Coldplay: ”Am fost șocat, trist și supărat”. Artistul a rugat publicul să-l huiduie 5 secunde / A anunțat că se va cânta o manea: „Și dacă nu vă place, faceți ce vreți, dar fiți buni. Nouă ne plac muzica și oamenii” / După manea, tot stadionul a exclamat în urale

HUIDUIELILE DE LA COLDPLAY. Publicul a fluierat o manea reinterpretată, transformând concertul lui Chris Martin într-un episod din războiul româno-român

INTERVIURILE HotNews.ro