Sari direct la conținut

IDF transmite că nu sunt schimbări în ceea ce priveşte sfaturile pentru civili / Israelul nu comentează exploziile de pagere din Liban

HotNews.ro
Generalul-locotenent Herzi Halevi (centru), Foto: IDF / UPI / Profimedia
Generalul-locotenent Herzi Halevi (centru), Foto: IDF / UPI / Profimedia

Comandanții forţele armate israeliene au evaluat situaţia şi nu există la acest moment nicio schimbare în ceea ce privește instrucțiunile pentru civili privind apărarea, a informat armata israeliană, după exploziile în serie din Liban care au vizat pagerele folosite de membrii grupării Hezbollah.

Potrivit unei comunicări difuzate marți seară, comandanții de rang înalt ai armatei israeliene, inclusiv șeful Statului Major, generalul Herzi Halevi, au efectuat o evaluare a situației, „concentrându-se asupra pregătirii atât în ofensivă, cât şi în apărare, pe toate fronturile”, fără a oferi alte detalii, relatează Reuters.

„Purtătorul de cuvânt al IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) clarifică faptul că, în acest moment, nu există nicio modificare a instrucțiunilor defensive ale Comandamentului Frontului Intern”.

„Publicul este rugat să rămână în continuare alert şi vigilent, iar orice schimbare a politicii va fi anunţată imediat”, a precizat armata. Acestea sunt directivele emise de armata israeliană pe care civilii să le urmeze pentru a se pune la adăpost în cazul unui atac, precizează BBC.

Cel puțin 11 oameni au fost uciși și alți peste 4.000 – inclusiv numeroși luptători ai grupării islamiste libaneze Hezbollah, medici, dar și ambasadorul Iranului la Beirut – au fost răniți marți după ce pagerele pe care le aveau asupra lor pentru comunicații au explodat în același timp. Hezbollah a acuzat Israelul că este „pe deplin responsabil” de explozii și a ameninţat cu represalii.

Israelul nu comentat până la acest moment exploziile de pagere din Liban.

INTERVIURILE HotNews.ro