Sari direct la conținut

În haosul declanșat de atac, Trump și-a încleștat pumnul spre mulțimea care a răspuns: „USA! USA!”. O imagine istorică, scrie presa americană

HotNews.ro
În haosul declanșat de atac, Trump și-a încleștat pumnul spre mulțimea care a răspuns: „USA! USA!”. O imagine istorică, scrie presa americană
Donald Trump, imediat după atac. FOTO: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Trump nu a părăsit scena atacului care l-a rănit fără să le semnaleze fanilor săi că se simte bine – chiar dacă unii încă erau înfricoșați. Și a făcut-o ridicând pumnul, în semn de sfidare – creând o imagine pe care istoria nu o va uita, observă New York Times.

La câteva secunde după ce zgomotul împușcăturilor de la mitingul de sâmbătă s-a făcut auzit, Donald Trump era din nou în picioare. Tocmai fusese împușcat, cămașa albă îi era desfăcută și șapca roșie nu mai era pe cap.

Sângele îi curgea pe față, în timp ce agenții Secret Service patrulau în perimetrul scenei și îl înconjurau. „Trebuie să ne mișcăm, trebuie să ne mișcăm”, a implorat unul.

„Așteptați, așteptați”, a ordonat fostul președinte. Cu reticență, s-au oprit. El s-a uitat în mulțime.

Apoi și-a întins brațul spre cer și a început să lovească în aer.

Mulțimea a început să scandeze – „U-S-A! U-S-A!” – în timp ce agenții au început în cele din urmă să îl ducă pe Trump spre scări. Când au ajuns la ultima treaptă, s-au oprit încă o dată, pentru ca Trump să ridice brațul puțin mai sus și să bată cu pumnul puțin mai repede.

Mulțimea a țipat un pic mai tare.

Este greu de imaginat un moment care să întruchipeze mai bine legătura viscerală a lui Trump cu susținătorii săi și capacitatea sa de a se adapta comunicării moderne, scrie New York Times.

Trump nu a părăsit scena fără să le semnaleze fanilor săi că se simte bine – chiar dacă unii încă erau înfricoșați. Și a făcut-o ridicând pumnul, în semn de sfidare – creând o imagine pe care istoria nu o va uita, observă cotidianul.

Trump a fost întotdeauna foarte conștient de felul în care arată în momentele importante, exersându-și privirea încruntată și pregătindu-se pentru poză. Dar de data aceasta, el nu a avut timp să se pregătească pentru asta.

A fost doar instinct, scrie New York Times.

În timp ce agenții îl convingeau să se ridice în picioare, el a bâlbâit: „Lăsați-mă să mă încalț, lăsați-mă să mă încalț”.

„Vă țin eu, domnule, vă țin eu, domnule”, i-a răspuns un agent. Trump s-a ridicat, reperând: „Lăsați-mă să mă încalț”.

Alert la un moment dat, el părea secătuit și afectat în momentul următor.

După ce agenții au reușit să îl dea jos de pe scenă, l-au condus spre o mașină. A început să urce înăuntru, dar înainte ca ușa să se închidă, s-a întors din nou spre mulțime. Capul său părea mai însângerat decât înainte.

Iar fostul președinte a mai ridicat o dată pumnul.

INTERVIURILE HotNews.ro