Sari direct la conținut

Atacatorul a tras cu o armă semiautomată de tip AR-15, de pe o clădire aflată la aproximativ 100 de metri de Trump. Schema încercării de asasinat

HotNews.ro
Atacatorul a tras cu o armă semiautomată de tip AR-15, de pe o clădire aflată la aproximativ 100 de metri de Trump. Schema încercării de asasinat
Harta atacului de la mitingul lui Donald Trump. FOTO: Yasin Demirci / AFP / Profimedia

Oficialii Secret Service au anunțat că suspectul a apucat să ucidă un spectator de la miting și să rănească alți doi, înainte de a fi la rândul său omorât, scrie BBC.

Atacatorul de la mitingul lui Donald Trump a tras cu o pușcă semi-automată de tip AR-15 de la o distanță cuprinsă între 200 și 300 de picioare (60-90 de metri), de pe o poziție înaltă, au declarat mai mulți oficiali pentru CBS.

Alte surse au estimat că distanța dintre locul unde se afla atacatorul și Trump ar fi mai degrabă de 130 de metri.

Secret Service a emis o declarație, afirmând că atacatorul a tras mai multe focuri spre scenă „de pe o poziție înaltă, din afara locului de desfășurare a mitingului”.

Focurile de armă au ucis o persoană din public, alte două fiind grav rănite, se arată în declarație. Agenții l-au ucis pe atacator la fața locului.

„În timpul mitingului de campanie al fostului președinte Trump din Butler, Pennsylvania, în seara zilei de 13 iulie, în jurul orei 18:15, un presupus atacator a tras mai multe focuri de armă spre scenă de pe o poziție înălțată din afara locului de desfășurare a mitingului.

Harta atacului de la mitingul lui Donald Trump. FOTO: Yasin Demirci / AFP / Profimedia

Personalul US Secret Service a neutralizat trăgătorul, care în prezent este decedat. US Secret Service a răspuns rapid cu măsuri de protecție și fostul președinte Trump este în siguranță. Un spectator a fost ucis, iar doi spectatori au fost grav răniți. Acest incident face în prezent obiectul unei anchete, iar Secret Service a anunțat FBI-ul”, a precizat declarația.

Reuters scrie că atacul a ridicat deja semne de întrebare cu privire la modul în care candidatul republican la președinție este protejat în timpul campaniei electorale și la cauza aparentelor deficiențe de securitate de la mitingul de sâmbătă.

Un martor a declarat pentru BBC că a văzut un bărbat târându-se pe un acoperiș cu o pușcă, aproximativ „cinci până la șapte minute” după remarcile lui Trump.

„Am observat un tip care se târa pe acoperișul clădirii de lângă noi, la 15 metri distanță de noi”, a spus el.

„Am arătat spre tipul care se târa pe acoperiș”, a spus el, descriind modul în care el și prietenii săi au încercat să alerteze forțele de ordine cu privire la prezența bărbatului.

Arma folosită de atacator, o pușcă semi-automată de tip AR-15, a devenit un simbol al violenței armate în SUA, fiind folosită în mod frecvent de diverși atacatori. Din cauza acestor atacuri, AR-15 a devenit, de asemenea, o țintă a celor implicați în mișcarea care face apel la controlul armelor.

INTERVIURILE HotNews.ro