Sari direct la conținut

Incendiu la Hala Laminor, proaspăt restaurată de Primăria Sectorului 3

HotNews.ro
Hala Laminor 1, Foto: Primaria sector 3
Hala Laminor 1, Foto: Primaria sector 3

Un incendiu a izbucnit, luni, în jurul orei 14.00, la Hala Laminor, monument istoric proaspăt reabilitat de Primăria Sectorului 3. Potrivit informațiilor furnizate de ISU București-Ilfov, sunt afectați circa 100 mp la nivelul acoperișului. Până la această oră nu sunt victime.

„Incendiul se manifestă la nivelul acoperișului, fiind afectată o suprafață de circa 100 mp. Au fost alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 4 autoscări, două autospeciale de descarcerare și o ambulanță SMURD. Până în acest moment nu sunt victime”, a declarat pentru HotNews.ro sublocotenet Ana Covașniuc, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov.

Pompierii au fost alertați cu privire la incendiu în jurul orei 14.50.

Primăria Sectorului 3 a cumpărat Hala Laminor în 2014 și a investit circa 400 milioane lei în restaurarea și consolidarea ei lucrările fiind făcute de Algorithm Construcţii S3 SRL, una dintre companiile Primăriei. Lucrările de restaurare au fost finalizate în această primăvară, iar de atunci clădirea a găzduit mai multe târguri. Recent, Primarul Robert Negoiță a anunțat că vrea să facă în hală o mini-grădină botanică exotică, acolo fiind duși și palmierii scoși din Piața Unirii.

  • „Am venit la Hala Laminor deoarece aici este originea poveștii cu palmieri, această poveste care devine din ce în ce mai frumoasă, cu minunatele plante exotice. Este nevoie de cât mai multe plante în zona urbană, care să genereze oxigen, învățăm la școală. Trebuie să încurajăm lumea să meargă la școală, să învețe ce este cu plantele.
  • O să intrăm în hala Laminor și o să vizităm zona care va deveni un parc în interior, o grădină botanică, în care să aducem elevii care nu au avut posibilitatea să viziteze țări exotice și să vină aici să vadă cum crește banana în copac, cum cresc portocalele, lămâile, curmalele.
  • Luând legătura cu specialiștii, aceștia ne-au recomandat, ne-au întrebat de ce în oraș nu punem plante de genul acesta. Le-am spus că nu rezistă în oraș. Au spus, domnule primar, nu aveți dreptate, sunt zone la fel ca Bucureștiul unde rezistă palmierii și se dezvoltă”, a declarat Negoiță imediat după ce Primăria Capitalei a scos din Piața Unirii palmierii plantați de Primăria Sectorului 3.

Mini-grădina botanică va avea lămâi, banani, cactuși, bambus, leandri, dar și alte specii de palmieri. Edilul a explicat că sediul primăriei va fi mutat în Hala Laminor și cei care vor veni la primărie vor putea vedea noua grădină botanică.

Pe termen lung, Primăria Sectorului 3 va face un fel de mall cultural în Hala Laminor, care va cuprinde un parc cultural și de divertisment, cinematograf, sală de bowling, spații comerciale, restaurante, hotel, și birouri, potrivit unui proiect adoptat recent de Consiliul Local Sector 3. Instituția are deja autorizație de construire pentru asta, iar lucrările vor costa circa 54 milioane lei. Interesant este că anul trecut primarul Robert Negoiță dorea concesionarea halei pe 65 de ani, iar aceste lucrări erau în sarcina concesionarului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro