Sari direct la conținut

Incident bizar la Luvru: „Părinții fondatori ai Confederației” au amenințat că vor arunca în aer tabloul Mona Lisa

HotNews.ro

Directorul Muzeului Luvru a depus miercuri o plângere la poliție, afirmând că muzeul a fost amenințat cu un „atentat” cu bombă care ar viza tabloul „Mona Lisa” și „multe alte capodopere”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro, citat de News.ro.

Amenințarea cu bombă ar fi fost transmisă duminica aceasta, prin intermediul unui formular de contact completat în limba engleză şi trimis la ora 3.47 prin intermediul site-ului muzeului.

„Ne-am angajat să aruncăm în aer Mona Lisa şi multe alte capodopere. Doar un avertisment: 100 kg de C4 fac multe pagube. Părinţii fondatori ai Confederaţiei”, a fost mesajul scris în limba lui Shakespeare, potrivit informaţiilor Le Figaro.

„Părinții fondatori ai Confederației” pare să fie o referință la cei 36 de bărbați care, în secolul al XIX-lea, reprezentau coloniile pe care Imperiul Britanic încă le avea în America de Nord. Acestea aveau să formeze în cele din urmă Canada modernă, fără legătură cu „Părinții Fondatori” ai Statelor Unite, care au declarat independența coloniilor americane față de Londra în 1776.

În momentul incidentului, Muzeul Luvru a cerut ofiţerului de serviciu din cadrul Ministerului Culturii, responsabil cu apărarea şi securitatea, să efectueze o inspecţie amănunţită a instituţiei. Niciun obiect exploziv nu a fost găsit în interiorul muzeului.

Incidentul nu pare să aibă legătură cu activiștii de mediu care au vandalizat tabloul Mona Lisa de mai multe ori în ultimii ani pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro